Zimski sportovi

Moelgg se vratio Fischeru

Antonija Pavlić • subota, 06.06.2009.
Moelgg se vratio Fischeru
Foto: Davor Sajko

Nakon samo godine dana provedene na Rossingolu, talijanski skijaš Manfred Moelgg odlučio je ponovno svoju karijeru staviti u ruke stručnih ljudi iz Fischera, koji su punih šest godina indirektno bili dio njegovih velikih skijaških uspjeha...

Nakon mnogo promišljanja i sagledavanja svih aspekata promjene opreme, talijanski skijaš Manfred Moelgg odlučio je napokon raskinuti suradnju s Rossignolom i vratiti se pod okrilje Fischera.

Odluku koju je pred početak prošle sezone donio ponajprije potaknut izvrsnim financijskim uvjetima francuskog proizvođača skija, Moelgg je sada promijenio zbog nešto slabijih rezultata u tehničkim disciplinama, a posebice u slalomu u kojem je Mali kristalni globus morao prepustiti Jean Baptiste-Grangeu.

Moelgg je na Fischeru do sada osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Areu, te podignuo pehar najboljeg slalomaša u sezoni 2007./2008.

Lošiji rezultati u netom završenoj sezoni bili su vrlo vjerojatno glavnim razlogom "repromjene" skija, ukomponirani i s krizom koja trenutno trese proizvođača na kojem između ostalog skijaju i Lindsey Vonn, Jean Baptiste-Grange i Ted Ligety.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!