Košarka

Messina okončao moskovsku eru

Borna Rupnik • ponedjeljak, 08.06.2009.
Messina okončao moskovsku eru
Foto: Davor Sajko

Stvoritelj moskovske dinastije, Talijan Ettore Messina, u sljedećoj sezoni neće voditi momčad CSKA. Svoje je mjesto prepustio nekadašnjem pomoćniku, a o budućem će angažmanu još razmisliti...

Četiri uzastopna euroligaška finala, dvije titule prvaka Europe, četiri naslova ruskog prvaka i dva ruska kupa - sve je to djelo Ettorea Messine na klupi moskovskog CSKA, ali zlatnom je dobu talijanskog stručnjaka došao kraj.

"Situacija u klubu zahtijevala je promjene", rekao je Messina na oproštaju, "ali sretan sam zbog svega što sam postigao u Moskvi, zbog svih nevjerojatnih uspjeha". Prema riječima Andreja Vatutina, izvršnog direktora kluba, CSKA čeka ozbiljna rekonstrukcija u sjeni financijske krize.

Vatutin je Messini ponudio mjesto tehničkog direktora kluba, ali Talijan se zasad ne želi obvezati: "Počašćen sam tom ponudom, ali prvo ću dobro razmisliti o njoj".

Njegov nasljednik bit će Jevgenij Pašutin, koji je osim uz Messinu trenersko iskustvo skupljao uz Dušana Ivkovića i Davida Blatta, a prošle je godine radio u Spartaku iz St. Petersburga.

"Ovo je nevjerojatno, CSKA je najbolji klub u Rusiji, ako ne i u cijeloj Europi", nije skrivao oduševljenje. "Voditi CSKA san je svakog trenera, ali i velika odgovornost. Pun sam energije i želim podići CSKA na novu razinu", rekao je Pašutin.

Prema Vatutinovim riječima, Pašutinov prvi zadatak bit će uigrati novu, pomlađenu momčad koja će se većinom sastojati od ruskih igrača. Tako će europski viceprvak, u čijim redovima nastupa i naš Zoran Planinić, od sljedeće godine zakoračiti u novo razdoblje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!