Rukomet

Karabatić se vratio kući

Borna Rupnik • utorak, 09.06.2009.
Karabatić se vratio kući
Foto: Davor Sajko

Povratak Nikole Karabatića u domovinu već je dulje vrijeme javna tajna, ali u ponedjeljak je postalo službeno - najbolji rukometaš svjetskih prvaka od sljedeće će sezone braniti boje svog bivšeg kluba Montpelliera, a njegovim je stopama krenuo i slovenski mu suigrač Vid Kavtičnik...

Još je prije tjedan dana bilo jasno da nema te sile koja će zadržati Nikolu Karabatića u Kielu, a nakon što je odigrao svoju posljednju utakmicu u Sparkassen Areni, francuski je rukometaš spakirao kovčege i jučer je zajedno sa Slovencem Vidom Kavtičnikom predstavljen kao novi igrač francuskog Montpelliera, kojemu je obećao četverogodišnju vrijednost.

Dres Montpelliera nosio je između 2000. i 2005. godine, nakon što je prve rukometne korake napravio u klubovima Colmar i Thau. Upravo je u jednoj od ponajboljih francuskih momčadi stekao svoje rukometno ime, a s Montpellierom je 2003. godine postao prvakom Europe.

"Bilo bi prekrasno da smo ih mogli zadržati, ali jednostavno nije imalo smisla", rekao je Kielov trener Alfred Gislason prije nekoliko dana opisujući neumoljivu Karabatićevu želju za povratkom u staro jato.

U posljednoj utakmici za njemački Kiel, koji je izbacio našeg prvaka CO Zagreb u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, postigao je sedam pogodaka protiv Flensburga, a Kavtičnik je dodao pet. Kiel je slavio rezultatom 37:31.

"Publika u Kielu bila je fantastična prema meni tijekom posljednje četiri godine. Dao sam sve od sebe za taj klub, ali jedva čekam vratiti se kući. Bit će to dobar osjećaj", izjavio je uz Ivana Balića najbolji svjetski rukometaš uoči oproštaja od Njemačke.

S Kielom je osvojio tri naslova njemačkog prvaka, a 2007. godine pomogao je svojoj momčadi da se uspne na sam krov Europe. U posljednje dvije sezone u finalu Lige prvaka jačim se ipak pokazao Ciudad Real.

Kiel je zamjene za spomenuti dvojac našao u Momiru Iliću iz VfL Gummersbacha te Christianu Sprengeru iz SC Magdeburga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!