Vodeni sportovi

Teškaši u Canetu

Maja Giljanović • srijeda, 10.06.2009.
Teškaši u Canetu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Duje Draganja je nakon hat-tricka - 50 i 100 slobodno i 50 delfin - na Šalati na "Zlatnom medvjedu" - u Canetu u konkurenciji dostojnoj finala Svjetskog prvenstva izborio finale na 50 slobodno...

U Canet-en-Roussillonu na drugom od tri mitinga Mare Nostruma - prošli vikend svjetska je plivačka elita startala u Barceloni, a nakon dva dana u Canetu u subotu i nedjelju su u Monte Carlu - Duje Draganja je na 50 slobodno isplivao osmo vrijeme kvalifikacija.

Četvrtu stazu je izborio Rus Andrej Grečin (22.29), a drugo su mjesto podijelili olimpijski pobjednik iz Pekinga Brazilac Cesar Cielo i svjetski rekorder u odlasku (čeka se samo Finina službena ratifikacija travanjskih 20.94 Fredericka Bousqueta) Australac Eamon Sullivan (22.30).

Vezane vijesti

Francuz je sedmi (22.50), a Splićani - polu (majka mu je iz Splita), brončani sa Svjetskog prvenstva u Melbourneu prije dvije godine, Stefan Nystrand i "fetivi" sa zagrebačkom adresom (Dubrava) olimpijski viceprvak iz Atene prije pet godina Duje Draganja - peti su i osmi (22.35 i 22.54).

Finale su izborili i Amerikanac Cullen Jones (22.33) i Rus Jevgenij Lagunov (22.49), a preostala dvojica hrvatskih reprezentativaca Mario Todorović i Aleksej Puninski u kvalifikacijama su zauzeli 27. (23.39) i 34. mjesto (23.62).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!