Nogomet

"Bolji smo nego prošle godine"

Vid Horvat • srijeda, 10.06.2009.
"Bolji smo nego prošle godine"
Foto: EPA

Kapetan engleske nogometne reprezentacije i stup obrane Gordi Albiona opisao je ozračje u momčadi prije kvalifikacijskog susreta protiv Andore. John Terry posebno je istaknuo kvalitetu svojih suigrača, ali i kolektivni duh na treningu...

Engleska ima veliki napredak pred autoritativnim Fabiom Capellom i to se posebno vidi po rezultatima u zadnje vrijeme. Čak i kad ne igraju dobro, Englezi uredno skupljaju maksimalan broj bodova i sigurno koračaju prema Južnoj Africi.

Praktično su osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu, a danas ih očekuje vjerojatno sedma uzastopna pobjeda u kvalifikacijama. Uz timski duh i samopouzdanje, Terry inzistira na ranom pogotku i pritisku od samog početka utakmice. "Moramo početi kvalitetno, sigurno bolje nego što smo krenuli protiv Kazahstana", izjavio je kapetan reprezentacije.

Protiv Andore svi očekuju visoku pobjedu. "Protiv Andore su svi već upisali bodove. Ako zabijemo rani pogodak, možemo si olakšati", izjavio je igrač Chelseaja. "Prije godinu-dvije nismo imali ovakvu snagu", rekao je Englez.

"Mislim da smo kolektivno bolji nego prošle godine, radili smo mnogo i atmosfera u trening kampu je odlična", izjavio je engleski reprezentativac. Pravi primjer dobre atmosfere je dolazak ozlijeđenog Davida Jamesa na zajedničku večeru s ostalim reprezentativcima. "Nisam očekivao da će se James pojaviti, ali to pokazuje stanje u momčadi", rekao je engleski izbornik.

Englezi su koncentrirani na svaku utakmicu i ništa ne prepuštaju slučaju, a koliko su ozbiljni pokazuju pripreme za najlošijeg suparnika u kvalifikacijama. "Imamo kvalitetu u Lampardu, Gerrardu, Rooneyju i Beckhamu. Igramo brži nogomet i pokušavamo biti bolji iz utakmice u utakmicu", objasnio je kapetan Engleske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!