Automoto

Španjolci ne propuštaju Barcelonu

Maja Giljanović • četvrtak, 11.06.2009.
Španjolci ne propuštaju Barcelonu
Foto: EPA

Dani Pedrosa i Sete Gibernau su dobili zeleno svjetlo liječnika u osvit Velike nagrade Katalonije u Barceloni.

Dani Pedrosa je 10-tak dana nakon pada u Italiji danas prošao posljednji test liječničke ekipe u Sveučilišnoj bolnici u Barceloni: "Još sam na analgeticima, ali pronašli smo najoptimalniju poziciju u kojoj injekcija najjače djeluje", izjavio je Pedrosa koji je u Mugellu slomio košćicu u bedru i posljednjih je 10 dana proveo imobilizirane desne noge i ispijajući koktele lijekova.

"Utrku u Barceloni ne bih propustio ni za živu glavu. Bitna mi je kako zbog plasmana u ukupnom poretku, tako i zbog činjenice da me dolaze bodriti uža i šira obitelj, prijatelji, poznanici, doslovce cijeli Castellar", zaključio je Pedrosa koji je prije 23 godine rođen u Castellar del Vallesu samo 20-tak kilometara udaljenom od Barcelone.

Španjolac nakon pet utrka zauzima četvrto mjesto (33 boda manje od Stonera), a na GP Catalunya je prošle godine pobijedio (ispred Rossija i Stonera). Podij (3.) je izborio i 2007., a u Barceloni je slavio i u najslabijoj kategoriji (2003.) i u kategoriji do 250 kubika (2005.).

Sete Gibernau još nije 100% fit, ali je procijenio da je mjesec dana oporavka od loma ključne kosti na treningu u Le Mansu dosta mirovanja: "Ozljeda zacjeljuje savršeno. Nisam u najbajnijoj formi, ali sam krajnje motiviran da pred svojim navijačima dam najviše što u ovom času mogu".

36-godišnji veteran (rođen baš u Barceloni) ovdje nikad nije pobijedio, a najbolji - drugi - bio je 2004. i 2005.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!