Košarka

Armani blizu, a opet daleko

Vedran Babić • ponedjeljak, 15.06.2009.
Armani blizu, a opet daleko
Foto: Nikola Movrić

U trećoj utakmici finala doigravanja za prvaka Italije Armani Jeans odigrao je najbolju utakmicu serije, ali je u dramatičnoj završnici ipak ostao bez prve pobjede protiv Montepaschija, koji je tako poveo s 3-0.

Armani Jeans bio je blizu premijerne pobjede u finalu, a opet tako daleko. Cijelu utakmicu bio je ravnopravan suparnik Montepaschiju, čak i vodio jednim dijelom utakmice, no gosti su u samom finišu ipak pokazali kvalitetu više i stigli na korak od trećeg uzastopnog naslova.

Prvu četvrtinu Montepaschi je zaključio serijom 9-0 i vodstvom 26:20, da bi domaćini do poluvremena minus šest pretvorili u plus šest (45:39). Sve do posljednje 2-3 minute treće četvrtine Armani je igrao odlično i u dva navrata se odvojio na osam razlike.

Međutim, od vodstva 57:49 do kraja četvrtine domaći košarkaši više nisu postigli niti koš, dok je Montepaschi zabio devet i u zadnju dionicu ušao s minimalnom prednošću 58:57.

Uslijedila je egal završnica u kojoj je Montepaschi prvo poveo 62:59, a Armani vratio na 70:68 u svoju korist. Trica Shauna Stonerooka ponovno donosi prednost gostima, a s dva precizna slobodna bacanja Kšištof Lavrinovič povisuje na 73:70 šest sekundi prije kraja.

U posljednjem napadu Armanija Montepaschi je, logično, napravio prekršaj na Davidu Hawkinsu, koji je s crte slobodnih bacanja uspio samo ublažiti poraz i poboljšati svoju statistiku, ali ništa više od toga.

Upravo je Hawkins bio najkorisniji igrač utakmice s 23 koša, sedam skokova i šest asistencija, dok je kod gostiju najefikasniji bio Morris Finley s 18 koševa. Rimantas Kaukenas i Terrell McIntyre ubacili su po 11.

Četvrta utakmica, moguće i posljednja ove sezone u prvenstvu, igra se sutra ponovno u Milanu.

Lega A Basket, finale: Armani Jeans - Montepaschi 72:73 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!