Košarka

Jackson i Bryant ponovno na vrhu

Goran Markuš • ponedjeljak, 15.06.2009.
Jackson i Bryant ponovno na vrhu
Foto: EPA

Mirnom, četvrtom pobjedom protiv Magica u finalu playoffa Los Angeles Lakersi su po 15. puta osvojili NBA naslov. Uz sve fanove kluba poseban razlog za slavlje ima Phil Jackson kojemu je ovo deseto slavlje te Bryant koji je konačno pokazao da svoju momčad može odvesti do kraja...

"Phil se predugo nije kupao u šampanjcu i bilo je vrijeme da mu i to priuštimo", započeo je očigledno presretan Kobe Bryant: "Neću zaboraviti scenu u kojoj je uzeo čašu i u sekundi ispraznio sve što mu je dato u ruke."

Nakon što je zajedno sa Shaquilleom O'Nealom osvojio tri uzastopne titule mnogi su ga kritizirali i opisivali kao igrača koji nije sposoban da bude pravi vođa i odvede svoju momčad do kraja, no danas je Bryant osporio sve svoje kritičare: "Svaki tim ima dinamični duo. Šteta što smo se raspali, no tako je kako je. Svašta se moglo čuti u proteklih nekoliko godina, no ja sam samo šutio i prihvatio izazov. Danas mogu uživati u rezultatu!"

Vezane vijesti

S druge strane Pau Gasol misli kako je upravo iskustvo presudilo u finalnom ogledu sa Magicom: "Prošlogodišnje iskustvo nas je učvrstilo i pripremilo za ovogodišnji pohod. Uistinu je nevjerojatno koliko smo postigli u godinu dana i moram priznati da sam vrlo ponosan na sebe i cijelu momčad. Ovo je jedan od najljepših dana u mojem životu."

Očekivano, deseta titula nije ostavila niti Phila Jacksona tihog: "Uistinu nemam riječi. Vrlo sam ponosan svojom momčadi. Prošli smo kroz svašta u proteklih nekoliko sezona, no danas smo naplatili sve dugove."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!