Tenis

Roko očekivano prošao, Veić ispao

Ivor Krapac • ponedjeljak, 15.06.2009.
Roko očekivano prošao, Veić ispao
Foto: Kristijan Komarica

Prvi dan muških kvalifikacija Wimbledona zasad nam je donio po jednu pobjedu i poraz hrvatskih igrača. Roko Karanušić opravdao je status favorita protiv Nijemca Juliana Reistera, dok je Antonio Veić zapeo na startu...

Za razliku od prošle godine, Roko Karanušić ove sezone nije imao dovoljno dobar renking za izravan ulaz u glavni ždrijeb Wimbledona. Peti hrvatski reket morat će proći put kojim je išao 2005. i '06., kada je kroz kvalifikacije stizao do glavnog turnira, a prvi od potrebna tri koraka napravio je bez izgubljenog seta.

Četvrtopostavljeni Karanušić je sa 6:2, 7:6(5) nadjačao Nijemca Juliana Reistera (223.) i izborio drugo kolo protiv naturaliziranog Britanca Alexandera Slabinskog (385.). Domaći adut ukrajinskih korijena je na startu sa 6:4 i 6:4 eliminirao Rumunja Adriana Cruciata.

Vezane vijesti

Antonio Veić oprostio se u prvom kolu. Antonio nije uspio iznenaditi 28. nositelja, Indijca Prakasha Amritraja (154.), koji ga je svladao sa 6:3 i 6:4.

U ponedjeljak će u akciji biti i treći hrvatski adut u kvalifikacijama, Ivan Dodig. Startni suparnik bit će mu Austrijanac Andreas Haider-Maurer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!