Vodeni sportovi

Vaterpolisti stigli u Podgoricu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 15.06.2009.
Vaterpolisti stigli u Podgoricu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska vaterpolo reprezentacija zaključila je šestodnevne pripreme i jutros autobusom otputovala u Crnu Goru na Final 8 Svjetske lige...

U Podgoricu na završni turnir Svjetske lige koji su svjetski prvaci naši reprezentativci izborili izuzetno upečatljivo - protiv Njemačke 13:7 u Šibeniku i 11:5 u Berlinu, protiv Rusije 12:7 u Rijeci i 15:12 u Moskvi i protiv Španjolske 13:8 u Dubrovniku te jedan jedini (posve nebitan nakon što su kolo prije kraja izborili finale) poraz u Las Palmasu 7:9 - otputovalo je 13 igrača, jedna rezerva, izbornik Ratko Rudić, fizioterapeuti Damir Luketić i Zoran Kačić i članovi stožera reprezentacije trener i pomoćni trener dubrovačkog Juga Elvis Fatović i Dean Kontić.

Izbornik Rudić nakon priprema je od 16 igrača probrao njih 13: tu su golmani Josip Pavić i Ivo Brzica, bekovi Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Buljubašić i Srđan Antonijević, vanjski i krila Samir Barać, Sandro Sukno, Miho Bošković, Paulo Obradović i Frano Karač te sidruni Igor Hinić i Nikša Dobud (Ivan Krapić je rezerva).

Hrvatska u Skupini B prvu utakmicu (19 sati) igra sutra protiv Australije, druga je protiv europskih prvaka Crnogoraca (20.30) i treća protiv Južnoafričke Republike (16.20). Četvrtfinalni je dan - prvi u Skupini A protiv četvrtog u Skupini B, drugi u A protiv trećeg u B, prvi u B protiv četvrtog u A i drugi u B protiv trećeg u A - u petak 19. lipnja.

U subotu su utakmice razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta te polufinala, a u nedjelju su utakmice za sedmo, peto, treće i prvo mjesto.

U Skupini A su Italija, Japan, SAD i četverostruki uzastopni pobjednici Srbi (2005. i 2006. u Beogradu i Ateni kao Srbija i Crna Gora, 2007. i prošle godine u Berlinu i Genovi kao samostalna Srbija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!