Zimski sportovi

Brolenius okončao karijeru

Antonija Pavlić • utorak, 16.06.2009.
Brolenius okončao karijeru
Foto: Nikola Movrić

Švedski 32-godišnji specijalist za slalom, Johan Brolenius, nakon 11 sezona aktivnog bavljenja skijanjem napokon je objavio kraj karijere, navodeći kao razloge "manjak motivacije" te "nedostatak ponude opreme potrebne za borbu za olimpijske medalje".

Nakon jedne od najboljih sezona u karijeri švedski slalomski specijalist, Johan Brolenius, u 32. je godini odlučio objaviti kraj aktivne skijaške karijere navodeći kao glavne razloge manjak motiviranosti i ponude opreme koja je potrebna za rezultat na Olimpijskim igrama.

Skijaš koji je u protekloj sezoni najbolji rezultat u karijeri (5. mjesto) upisao na Sljemenu, debitirao je u Svjetskom kupu u siječnju 1998. u Kranjskoj Gori, a kroz godine je uspio sakupiti 15 nastupa unutar najboljih deset, no niti jedno pobjedničko postolje.

Jedini završeni nastup na Svjetskom prvenstvu doživio je u švicarskom St. Moritzu 2003., (19. mjesto), dok u Val d'Isereu ove godine nije uspio završiti drugu vožnju. Na Olimpijskim je igrama nastupio tek u Torinu 2006. i zauzeo osmo slalomsko i 18. kombinacijsko mjesto.

"Već duže vrijeme osjećam da nisam motiviran kao prije i ne mogu ulagati napor koji je potreban da bi se ostvarili rezultati. Teška su vremena i u skijaškoj industriji i nijedan proizvođač nije zainteresiran za davanje opreme koja je potrebna za osvajanje olimpijske medalje."

"Uvijek sam govorio da ću se sa skijanjem oprostiti kada budem na vrhu, a prošla je sezona bila upravo to. Želio bih zahvaliti svim sponzorima i ljudima iz švedskog tima koji su me svih ovih godina bodrili i potpomagali."

Otkrio je potom i planove za budućnost. "Volim se natjecati, sportaš sam i novu sam strast našao u igranju pokera. Dobio sam priliku da se okušam u novom području i već potpisao ugovor s FulTili Pokerom koji ću predstavljati u budućnosti.", zaključio je poželivši za kraj svim svojim bivšim kolegama iz švedske ekipe sreću na Olimpijskim igrama.

"Svim članovima švedske momčadi želim svu sreću u Vancouveru i neka znaju da im držim fige."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!