Ostali sportovi

"Mogu više, nedostaje svježine"

Maja Giljanović • srijeda, 17.06.2009.
"Mogu više, nedostaje svježine"
Foto: Bruno Karadža

Jedna od 15 svjetskih prvaka/prvakinja koji su poslijepodne nastupili na Grand Prix mitingu u Ostravi Blanka Vlašić je nakon svoje četvrte ovosezonske pobjede objasnila razlog ponešto rezerviranijeg nastupa...

Blanke Vlašić je na "Zlatnoj sprinterici" upisala svoj 115. skok preko dva metra, ali - priznaje to i sama olimpijska viceprvakinja kojoj je ovogodišnji prosjek 203cm (205 u Dohi, 204 u Splitu, 201 u Solunu, 203 u Berlinu) - okruglo 200cm nije je potpuno zadovoljilo.

25-godišnja je Splićanka u flash-intervjuu objasnila zbog čega "samo" 200cm (što bi drugoplasirana i trećeplasirana Školina i Gordejeva dale da im je 200cm "samo") i to nakon dva rušenja letvice: "Nedostajalo mi je svježine. Nakon prvog skoka mi je izgledalo da mogu skočiti što poželim, ali kako je miting odmicao noge su mi bile sve teže".

Vezane vijesti

O pokušajima na 206cm kaže: "Kod prvog mi je sunce tuklo točno u oči, na drugom sam došla preblizu letvici i ponavljam samo tri dana nakon mitinga u Berlinu tijelo nije moglo više. Krivo mi je jer znam da mogu puno više, ali što je tu je ".

A Blankino tijelo ni ovog puta nema previše vremena rekuperirati se. Svjetska prvakinja, naime, iz Češke putuje u Slovačku i u Banskoj Bystrici u nedjelju nastupa na Europskom kupu reprezentacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!