Nogomet

Bez iznenađenja na prozivci

Ivana Jurica • srijeda, 17.06.2009.
Bez iznenađenja na prozivci
Foto: Ivana Jurica

Prvo okupljanje nogometaša Šibenika nije donijelo nikakva iznenađenja. Nakon uvodne riječi trenera i predsjednika Skupštine na gornjem katu klupske zgrade, igrači su se spustili u svlačionice, a nakon toga odradili su i prvi trening. Uz igrače koji su se i očekivali, pojavila su se i dvojica koja imaju pravo odlaska, kao i trojica koja će na Šubićevcu nekoliko dana ostati na probi …

Uz odsutnosti predsjednika Gorana Pauka i direktora Marka Karađole (koji je u Zagrebu na izbornoj skupštini Udruženja prvoligaša) igrače je pozdravio Damir Čapin, predsjednik klupske Skupštine, koji je igračima kazao ono što ih je vjerojatno u tom trenutku i najviše zanimalo: ''Do petka bi trebale biti riješene plaće, a do odlaska na pripreme trebali bi riješiti i ostale obaveze prema vama.''

Iako im je klub dao zeleno svjetlo za pronalazak novog kluba na prvom treningu pojavili su se i Patrice Kwedi i Alvin Karadža, kao i Ermin Zec koji će do realizacije transfera i trenirati sa svojim još uvijek aktualnim suigračima. Nije bilo Gorana Blaževića i Samira Dure, ali oni su svoj izostanak opravdali i kroz koji dan trebali bi se priključiti. Niti Dražen Gović nije se pojavio danas na Šubićevcu, što znači da još uvijek nije definirano ostaje li ili odlazi iz matičnog kluba.

Na prozivci su se pojavili: Slavica, Mihaljević, Knežević, Grubelić, Kwedi, Spahija, Zoričić, Budiša, Karadža, Radeljić, Bašić, Ademi, Alispahić, Elez, A. Bulat, Husmani, Božić, Lj. Vrljić, Šubić, I. Vrljić, Jakoliš, Zec, Hunjadi.

Prvi trening sa ostatkom momčadi odradila su i trojica igrača koja se pokušavaju nametnuti stručnom stožeru. Ostat će nekoliko dana na probi i pokušati izboriti angažman, ali unatoč trudu, nismo uspjeli doznati njihova imena.

''Drago mi je što se s nekima pozdravljam i treće ljeto zaredom, s nekima se pak pozdravljam po prvi put. Ima nekoliko novih igrača, neki će možda otići, neki ostati, neki će i doći. Par dana bit će malo gužve dok sve ne sjedne na svoje mjesto, ali prebrodili smo mi i teža vremena, pa ja se nadam da ćemo isplivati i iz svega ovoga'' - rekao je trener Ivica Kalinić prije nego je igrače poveo na prvi trening.

I novi šibenski gradonačelnik Ante Županović, još uvijek aktualni liječnik šibenskih nogometaša, došao je pogledati prvi ovoljetni trening. Primao je čestitke sa svih strana, kako stručnog stožera tako i okupljenih znatiželjnika koji su došli vidjeti kako će to izgledati Šibenik u novoj sezoni.

Već sutra Modre očekuju dva nova treninga i tako će biti sve do 26. lipnja kad se putuje u Vitez na desetodnevne pripreme. Prvi dio edukacije za UEFA-PRO trenere održava se od 15. do 25. lipnja u Postirama na otoku Braču, a budući da na njemu sudjeluje i strateg Šibenčana, u njegovoj odsutnosti treninge će voditi pomoćnici Godinić, Slavica i Božinović.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!