Košarka

Sunsi i Wolvesi pripremaju veliki trade

Branimir Korać • četvrtak, 18.06.2009.
Sunsi i Wolvesi pripremaju veliki trade

Phoenix Sunsi i Minnesota Timberwolvesi pripremaju trade u kojem bi razmijenili ponajbolje igrače momčadi. Sunsi bi se odrekli Amarea Stoudemirea dok bi Wolvesi u Phoenix poslali Ala Jeffersona i šesti izbor ovogodišnjeg drafta...

Iza Sunsa i Wolvesa je sezona u kojoj su očekivali svakako više. Sunsi već pripremaju totalnu rekonstrukciju momčadi, Amare Stoudamire im je od sredine prošle sezone kao jedan od glavnih "artikala" u razgovorima oko razmjene igrača, Shaquille O'Neal je jednom nogom već vani dok niti Steve Nash nije siguran u ostanak. Time će se možda okoristiti Minnesota koja bi mogla angažirati Stoudamirea.

Minnesota i Phoenix već su započeli razgovore o tradeu i čini se kako su blizu dogovora kojim bi Wolvesi dobili Amarea Stoudamirea, a Sunsi bi dobili Ala Jeffersona i izbor na draftu.

Obje momčadi zadovoljne su s ovim tradeom, no Sunsi malo "koče" realizaciju želeći se osigurati kako će na draftu dobiti Stephena Curryja ili Brandona Jenningsa što im Wolvesi još ne mogu garantirati obzirom da obojica visoko kotiraju na mock draftovima.

Na prvi pogled ovaj trade čini se dobrim za obje strane, a pitanje je tek stanja s koljenima obojice zvijezda. Obojica su već imali problema s ozljedama koljena i konačni liječnički pregledi mogli bi dati i konačni odgovor hoće li do tradea i doći. Izvori bliski Sunsima idu i toliko daleko da tvrde kako su Sunsi svjesni da Stoudamire obzirom na zdravstvene probleme neće biti na onoj nekadašnjoj razini i zato ga i pokušavaju uporno "podvaliti" iako ovaj nema ništa protiv ostanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!