Nogomet

Video: Egipćani riješili Talijane

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.06.2009.
Video: Egipćani riješili Talijane
Foto: EPA

Nakon nesretnog poraza od Brazila u prvom kolu, Egipat je protiv Italije uspio izboriti priliku za prolazak u polufinale kupa Konfederacija, i pogotkom Homosa u 40. minuti posljednji susret protiv već otpisanog SAD-a učinio ključnim...

Egipat - Italija 1:0 (1:0)

Egipat - Italija 1:0 (1:0)

Johannesburg, stadion Ellis Park, skupina B

Vezane vijesti

Suci: Martin Hansson (Švedska), Fredrik Nilsson, Henrik Andren

Strijelci: 1:0 Homos 40'

Egipat: El Hadary, A. Said, Hani, A. Fathi, Hosni, Zidan, M. Shawky, M. Homos, S. Moawad, W. Gomaa, Abo Terika, A. Eid, A. Farag, A. Hassan. Trener: Hassan Shehata.

Italija: Buffon, Grosso, Chiellini, Cannavaro, Gattuso, De Rossi, Iaquinta, G. Rossi, Zambrotta, Pirlo, Quagliarella, Toni, Pepe, Montolivo. Trener: Marcelo Lippi.

Potvrdu da sjajna prezentacija protiv Brazila u utorak nije bila slučajna, podastro je Egipat na travnjaku stadiona Ellis Park u Johannesburgu, svladavši aktualne svjetske prvake i dokazavši da su reprezentacija na koju definitivno u budućnosti treba obratiti pozornost.

Statistika - Egipat

Udarci: 5
U okvir: 2
Zaleđa: 2
Korneri: 3
Prekršaji: 12
Žuti kartoni: 3
Crveni kartoni: 0
Posjed lopte: 45%
Pretrčani km: 108 657

Italija je pokušala odmah na početku utakmice polako zauzimati prostor i nametnuti svoju igru, ali Egipćani su se tokom cijele utakmice veoma dobro branili, a u nekoliko navrata čak i pošteno izigrali talijansku obranu, pokazavši da protiv još uvijek aktualnih svjetskih prvaka ne namjeravaju biti samo promatrači.

Prvu iole konkretniju priliku u susretu upropastio je u 12. minuti talijanski junak utakmice protiv SAD-a, Giuseppe Rossi, reagiravši loše na De Rossijevu loptu prvotno upućenu Fabiju Grossu, ali i nespretno odbijenu do usamljenog Rossija od strane egipatskog braniča Ahemda Saida.

Statistika - Italija

Udarci: 15
U okvir: 8
Zaleđa: 2
Korneri: 7
Prekršaji: 9
Žuti kartoni: 0
Crveni kartoni: 0
Posjed lopte: 55%
Pretrčani km: 105 199

Isti je igrač glavni akter bio i u 26. minuti, kada je s vrha šesnaesterca natjerao egipatskog vratara na sjajnu parabolu i skidanje lopte ispod same prečke.

U 38. minuti prvu pravu priliku kreirali su i Egipćani, no usamljeni Hosni nije uspio uputiti udarac s 12-ak metara prije no što ga je sustigao Cannavaro i rasčistio opasnu situaciju. Minutu kasnije isti je igrač uspio pucati s 18-ak metara, ali malo iznad vratnice.

Odmah u nastavku uporni su Afrikanci mini pritisak uspjeli okruniti i pogotkom, kada je Mohamed Homos u talijanskom kaznenom prostoru sjajno pored De Rossija skočio na ubačaj iz kuta Abua Terike, i glavom loptu pospremio iza leđa "ukopanog" Buffona, okončavši ujedno time i prvi dio susreta.

Prva prilika uopće u drugom dijelu utakmice zbila se u egipatskom šesnaestercu tek u 74. minuti, kada je Pirlo prošao po lijevoj strani i na deset metara sjajno uočio potpuno samog Montoliva, koji puca samo u vratara El Hadaryja.

Tri minute kasnije još jednu stopostotnu priliku propustio je realizirati Iaguinta, opalivši iz voleja ubačaj Pirla s desne strane, ali ponovno pogodivši samo sjajnog egipatskog čuvara mreže.

Do kraja susreta većih prilika nije bilo, a nakon pet minuta nadoknade vremena suca Martina Hanssona veliko egipatsko slavlje moglo je i službeno početi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!