Nogomet

Počinje Lero Vita kup Nedeljanec

Sportnet • petak, 19.06.2009.
Počinje Lero Vita kup Nedeljanec

U subotu, s početkom u 9 sati, kreće osmo izdanje ciklusa međunarodnih turnira za male nogometaše, pod službenim nazivom "Lero Vita kup Nedeljanec 2009". Dosad je prijavljeno 77 ekipa, iz 33 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i iz Francuske, a već prvoga dana predstavit će se čitav niz renomiranih klubova...

Prvoligaši Varteks i Slaven Belupo, pa Jadran (Poreč), Dubrava, Concordia (oba Zagreb), Križevci, Zagorec (Krapina) i domaćin Fotex predstavit će svoje mlade snage na ovom turniru, dok preostalu polovinu sudionika čine stranci: francuske škole nogometa Vertou i Haute-Goulaine (obje iz Nantesa), slovenski klubovi Poli Drava (Ptuj) i Miklavž, plus čak četiri BiH debitanta: Leotar (Trebinje), Tempo Sport (Zenica), HNK Drinovci i Branitelj (Mostar).

U nedjelju će se igrati turnir u '97. godištu (također 16 ekipa), a u ponedjeljak (na praznik, 22. lipnja) u kadetsko-juniorskom uzrastu (godište '92., osam ekipa). U subotu i nedjelju, zbog velikog broja sudionika, igrat će se na dva terena, u Nedeljancu i Sračincu.

Još moguće prijave za najmlađa godišta

Iako je ovogodišnji odaziv vrlo blizu pretprošlogodišnjeg rekorda (33 kluba, 1.52 nogometaša), još uvijek su moguće prijave u najmlađim godištima (1998. do 2001.), koja su na rasporedu od idućeg četvrtka (25. lipnja) do nedjelje (28. lipnja). Kontakt telefon je 091 1744 444.

"Kumovi" turnira Ivanković, Besek, Vrbnjak, Mumlek, Vugrinec...

Kao korak više u promidžbi turnira, ove je godine uvedena funkcija "kumova" turnira, ambasadora koji svojim imenom i prezimenom daju podršku turniru. Među kumovima su tako Branko Ivanković, Dražen Besek, Miljenko Mumlek, Davor Vugrinec, fizioterapeut AC Milana i hrvatske reprezentacije Tomislav Vrbnjak, prvotimci Varteksa poniknuli upravo u Nedeljancu Josip Brezovec i Josip Golubar te Goran Mujanović, Neven Vukman, Andrija Balajić, Nikola Šafarić i Srebrenko Posavec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!