Nogomet

"Kazne Drogbi i Bosingwi preoštre"

Mihaela Bradovski • subota, 20.06.2009.
"Kazne Drogbi i Bosingwi preoštre"
Foto: EPA

Kapetan Chelseaja John Terry kazao je kako su izrečene kazne Didieru Drogbi i Joseu Bosingwi zbog napada na norveškog suca Toma Ovreboa nakon susreta s Barcelonom preoštre...

Nakon uzimanja iskaza i izvještaja, UEFA je izrekla kazne za Didiera Drogbu i Josea Bosingwu. Iako je svima jasno kako je Norvežanin Tom Ovrebo teško oštetio Chelsea u uzvratu polufinala Lige prvaka, Chelseajev dvojac kažnjen je s četiri odnosno tri utakmice zabrane igranja u Ligi prvaka.

U obranu Drogbe i Bosingwe stao je kapetan momčadi sa Stamford Bridgea John Terry koji je također bio jedan od najžešćih kritičara Ovreboa na terenu nakon susreta, ali kasnije izjavama nije dao povoda da se i njega kazni.

Vezane vijesti

"Ono što su Didier i Jose izrekli nakon susreta je bilo isprovocirano suđenjem Ovreboa. Bilo je to očajno izdanje Norvežanina, svi su toga svjesni, nisu nam dosuđena tri ili četiri čista jedanaesterca i to niti naši igrači, a niti navijači neće oprostiti. Obojica su reagirali u afektu te se kasnije ispričali zbog svojih izjava", kazao je Terry.

Drogba i Bosingwa ispričali su se navijačima i cijelom svijetu zbog neprimjerenih izjava, ali ne i samom sucu za kojeg smatraju kako je Chelsea - opljačkao.

"Didier je shvatio da i djeca gledaju utakmicu i izjave i ispričao se. Kazna je preteška, dvije utakmice bi možda bilo dovoljno. Što se tiče Bosingwine kazne, nije mi jasno zašto je uopće kažnjen. On je samo rekao ono što smo svi mislili, i igrači i navijači, ako je kažnjen možemo biti sretni što još netko to nije izrekao."

Terry je najavio kako će se Chelsea žaliti na izrečene kazne. "Srećom imamo pravo na žalbu i žalit ćemo se. Očekuju nas novi izazovi u Ligi prvaka iduće sezone i njih dvojica su nam jako potrebni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!