Tenis

Federer otvara, Ivanu manje vremena

Ivor Krapac • subota, 20.06.2009.
Federer otvara, Ivanu manje vremena
Foto: Branko Barić

Odustajanje Rafaela Nadala od branjenja naslova u Wimbledonu neizravno je dovelo i do manje vremena za oporavak Ivana Ljubičića uoči prvog nastupa na trećem Grand Slam turniru sezone. Umjesto u utorak, cijeli donji dio ždrijeba, u kojem je i Ljubičić, na redu je u ponedjeljak...

Nakon što su doznali da Rafael Nadal neće braniti wimbledonski naslov, organizatori su donijeli najlogičniju odluku da će prvi dan na središnjem terenu u ponedjeljak otvoriti Roger Federer, bivši peterostruki pobjednik (2003. - '07.) i lanjski finalist Grand Slam turnira na londonskoj travi. Federerov prvi suparnik bit će Yen-Hsun Lu s Kineskog Tajpeha.

Kako je Švicarac drugi nositelj, uz njega će prvog dana u akciji biti cijeli donji dio muškog ždrijeba, u kojem su Marin Čilić, Ivo Karlović i Ivan Ljubičić, što će značiti da će Ljubo imati dan manje za odmor i oporavak nakon što je u četvrtak ozlijedio lijevi gležanj u susretu s Fabriceom Santorom u četvrtfinalu Eastbournea.

Ivan će, tako, protiv Amerikanca Sama Querreyja igrati u ponedjeljak, a koliko će mu ozljeda gležnja smetati na terenu, tek ćemo vidjeti.

Marin Čilić tražit će prolaz u drugo kolo u susretu sa Španjolcem Albertom Martinom, a prvi suparnik Ive Karlovića bit će slovački kvalifikant Lukaš Lacko.

U konkurenciji tenisačica u ponedjeljak će također na redu biti donji dio ždrijeba, u kojem je i jedina hrvatska predstavnica Karolina Šprem. Karolinu u prvom kolu čeka ruska kvalifikantica Regina Kulikova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!