Rukomet

Poljska razbila Rumunje za EP

Matej Milanović • nedjelja, 21.06.2009.
Poljska razbila Rumunje za EP
Foto: Nikola Movrić

Poljska je na svom terenu ugostila Rumunjsku u ključnom susretu prve skupine kvalifikacija za prvenstvo Europe u Rukometu. Poljacima je bilo dovoljno izbjeći poraz, no uspjeli su u potpunosti nadigrati Rumunjsku i zasluženo izboriti nastup u Austriji...

Prvi od ključnih dvoboja za prolaz koji se trebao igrati ovog vikenda bio je onaj između Poljske i Rumunjske u prvoj skupini. Rumunjima je igrala samo pobjeda, no u konačnici nisu bili ni blizu uspjeha. Već do poluvremena Poljska je povela 17:8 i praktički osigurala odlazak u Austriju kojeg su potvrdili u nastavku te okončali susret s uvjerljivih 34:22.

Ostali subotnji susreti nisu imali velikog rezultatskog značaja. U drugoj skupini je Bosna i Hercegovina nakon +10 na poluvremenu pobijedila 27:21 na Farskim Otocima, a Srbija je puno teže od očekivanog porazila Italiju u Trstu. Na poluvremenu je Srbija vodila 16:14, a do kraja susreta su prednost povećali za samo jedan pogodak, 34:31.

Zadnji susret igran je u skupini šest između Portugala i Češke koja je već osigurala plasman na Europsko. Na poluvremenu je Portugal vodio 14:9, a do kraja su gosti malo ublažili poraz, no nisu uspjeli preokrenuti rezultat te je Portugal pobijedio 31:28.

Kvalifikacije za Euro 2010., Skupina 1:
Poljska - Rumunjska 34:22
Skupina 2:
Farski Otoci - BiH 21:27
Italija - Srbija 31:34
Skupina 6:
Portugal - Češka 31:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!