Tenis

Lisjak stala u polufinalu

Maja Giljanović • nedjelja, 21.06.2009.
Lisjak stala u polufinalu
Foto: Ivor Krapac

Peta nositeljica 25.000 $ vrijednog Challengera u Padovi Eva Fernandez-Brugues u polufinalu je zaustavila našu kvalifikanticu Ivanu Lisjak...

Ivana Lisjak (340.) je u Italiju doputovala s naslovom osvojenim prije dva tjedna u Sarajevu (Jovanović), a odličnu je formu potvrdila silovitim nastupom i u kvalifikacijama i u tri kola Challengera u Padovi.

Čakovčanka je u kvalifikacijama u prvom kolu izgubila šest gemova (6:2, 6:4) protiv Nastassje Burnett i u drugom pet (7:5, 6:0) protiv Federice Quercije, a u glavnom je turniru protivnicama dozvolila još manje samo četiri gema u prvom kolu Giuliji Gatto-Monticone (6:4, 6:0) i dva Eleni Pioppo u osmini finala (6:1, 6:1) i Justini Ozga u četvrtfinalu (6:0, 6:2).

Peta nositeljica Eva Fernandez-Brugues pokazala se pretvrdim zalogajem. 23-godišnja Španjolka koja na 221. mjestu uživa u rankingu karijere (Lisjak je prije tri godine bila članica Top 100 društva na 95. mjestu) Međimurki je, naime, dozvolila samo dva gema (6:1, 6:1) i nakon osvajanja Challengera (25.000 $) u Galatini prije dva tjedna (Čaknašvili) izborila drugo finale zaredom.

Lisjak je ovo prvi poraz nakon dvije uzastopne predaje(Haynes u Dothanu i Fichman u Ospreyu) i eliminacije u kvalifikacijama Jacksona (Hsu).

Padova, polufinale:
LISJAK (Hrvatska, q) - Fernandez-Brugues (Španjolska, 5) 1:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!