Nogomet

Slovenski Hrvati najbolji nogometaši dijaspore

HINA • nedjelja, 21.06.2009.
Slovenski Hrvati najbolji nogometaši dijaspore
Foto: Sandro Donda

Nogometna reprezentacija Hrvata iz Slovenije osvojila je titulu prvaka na drugom Europskom prvenstvu reprezentacija hrvatskih manjina održanom u Splitu, pobjedivši u finalnoj utakmici reprezentaciju Gradišćanskih Hrvata koja je branila titulu osvojenu 2006., također u Splitu...

U finalnoj utakmici, odigranoj na stadionu u Dugopolju kraj Splita, u regularnom dijelu utakmice između reprezentacija Hrvata iz Slovenije i Gradišćanskih Hrvata iz Austrije rezultat je bio neodlučan 0:0, pa je pobjednik odlučivan izvođenjem jedanaesteraca, pri čemu je reprezentacija iz Slovenije pobjedila s 4:3.

U utakmici za treće mjesto reprezentacija vojvođanskih Hrvata pobjedila je reprezentaciju Hrvata iz Slovačke rezultatom 2:0.

Na dvodnevnom natjecanju sudjelovalo je osam reprezentacija: iz Slovenije, Austrije, Vojvodine (Srbije), Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Makedonije i Crne Gore.

"Cilj ovog natjecanja je druženje i jačanje suradnje između Hrvata u onim zemljama gdje su nacionalna manjina", rekao je predsjednik povjerenstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za organizaciju ovog prvesntva Pero Šimić.

Reprezentacija Hrvata iz Slovenije plasirala se ovom pobjedom na europsko nogometno prvenstvo klubova koje su diljem Europe utemeljili Hrvati, a koje će se 2010. godine održati u Švicarskoj. Tri prvoplasirane ekipe s europskog turnira u Švicarskoj plasirat će se na svjetsko nogometno prvenstvo klubova koje su utemeljili Hrvati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!