Nogomet

SAD iznenadio prolazom u polufinale

Vid Horvat • nedjelja, 21.06.2009.
SAD iznenadio prolazom u polufinale
Foto: EPA

Reprezentacija SAD-a iznenadila je prolazom u polufinale Kupa konfederacija. Uvjerljivom pobjedom protiv Egipćana, izabranici Boba Bradleyja napravili su uspjeh kojem se malo tko nadao. Za prolaz među četiri na ruku im je išao i rezultat druge utakmice...

SAD - Egipat 3:0 (1:0)

Skupina B, 3. kolo, Rustenburg, stadion Royal Bafokeng

Sudac: Michael Hester (NZL)

Strijelci: 1:0 Davies (21.), 2:0 Bradley (63.), 3:0 Dempsey (71.)

Egipat: El Hadary, A. Elmohamadi, Hani, A. Fathi (56. A Said), Hosni, A. Eid (50. A. Hassan), M. Shawky, A. Farag, A. Abdelghani (62. A. Grisha), W. Gomaa, Abo Terika. Izbornik: Hassan Shehata.

SAD: Guzan, Bornstein, Onyewu, Dempsey, Davis (82. Casey), Donovan, Bradley, Clark, Demerit, Altidore (69. Feilhaber), Spector. Izbornik: Bob Bradley.

Visokom pobjedom Brazila protiv Italije, reprezentaciji Egipta igrao je i minimalan poraz za prolaz u drugoj utakmici skupine. Ali, Egipćani su danas šokirani te na kraju poraženi rezultatom kojim se u polufinale plasirao SAD. Već na kraju prvog poluvremena dalo se naslutiti da će večeras biti zanimljivo.

Egipat se u prvoj šansi našao već u drugoj minuti, ali promašio je Abdelghani. U tim trenucima inicijativu na terenu imaju igrači Hassana Shehate. No, poslije toga kola su krenula nizbrdo i dolazi do šoka po Egipćane.

Prvi pogodak za SAD postignut je u 21. minuti, a Davis se najbolje snašao u gužvi pred golom i sigurno matirao egipatskog vratara. Do kraja poluvremena nije se mijenjalo stanje na terenu, a talentirani Egipćani imali su veći posjed lopte, dok je SAD bio puno opasniji.

Nastavak nudi sve življu igru, trener Shehata napravio je nekoliko izmjena, no opet pogodak postižu Amerikanci. Tada su kontrolirali sredinu terena, a rezultat toga je vodstvo od 2:0. Bradley je pogodio za povećanje vodstva. Treći pogodak vrijedan polufinala bio je djelo Dempseya, kojeg je u 71. minuti odlično proigrao Spector.

To je bilo dovoljno da se SAD plasira u polufinale, jer su u drugoj utakmici Brazilci identičnim rezultatom nadigrali Talijane. Amerikanci su sada dobili krila, priredili su dramatičnu završnicu po skupinama i u polufinalu idu na europske prvake.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!