Nogomet

"Nisam znao da možemo proći"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.06.2009.
"Nisam znao da možemo proći"
Foto: EPA

Premda su nakon neočekivanog slavlja nad Italijom Egipćani slovili kao favoriti za prolaz u polufinale Kupa konfederacija, to je mjesto visokom pobjedom u trećem kolu zauzela reprezntacija Sjedinjenih Američkih Država. Plasman u sljedeći krug iznenadio je i neke od njih samih...

Rezultati su se u nedjelju navečer posložili tako da je u vrlo neizvjesnih 90 minuta polufinalni okršaj sa Španjolcima izborila reprezentacija SAD-a, zahvaljujući boljoj gol-razlici od svojih izravnih konkurenata, Egipta i Italije.

Strijelac trećeg, ključnog pogotka za Amerikance bio je Clint Dempsey, koji je priznao da uopće nije bio svjestan mogućnosti da njegova momčad prođe dalje: "Nisam znao da postoji mogućnost da prođemo. Samo smo željeli završiti natjecanje u pozitivnom tonu, a tek nam je trener u jednom trenutku rekao da možemo izboriti poluzavršnicu".

Slično je nakon poraza od Brazila u drugom kolu razmišljao i kapetan te najbolji igrač američkog sastava, Landon Donovan: "Mislio sam da idemo kući, a jučer smo se probudili i rekli da ćemo probati odigrati dobru utakmicu i zabiti prvi gol. Nikad ne znate što se može dogoditi".

"Pri odlasku u svlačionice na kraju prvog dijela netko nam je rekao da Italija gubi 3:0 i tada smo shvatili da imamo realnu šansu za prolaz", istaknuo je Donovan.

Egipćani su razloge poraza pronašli u tri čimbenika. "Naši su igrači bili umorni, mučile su nas ozljede i sputao nas je pritisak", objasnio je pomoćni trener Shawky Gharib, na što je vezni igrač Hosni Abd Rabou dodao: "Tri utakmice u šest dana nam je bilo previše. Ali to je nogomet".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!