Nogomet

Srećko Katanec ponovno izbornik

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.06.2009.
Srećko Katanec ponovno izbornik
Foto: Nikola Movrić

Bivši izbornik reprezentacija Slovenije i Makedonije, Slovenac Srećko Katanec, ovih bi dana trebao preuzeti dužnost izbornika Ujedinjenih Arapskih Emirata, tvrde u tamošnjem nogometnom savezu...

Iako je na klupu svoje nacionalne selekcije želio dovesti svjetskog prvaka Luiza Felipea Scolarija, Nogometni savez Ujedinjenih Arapskih Emirata ipak se spreman složiti s rezervnim rješenjem u liku Slovenca Srećka Kataneca.

Scolari je, naime, zahtijevao plaću od pet milijuna eura godišnje, na što nisu željeli pristati ni bogati predstavnici arapske zemlje. "Mislimo da je Katanec pravi čovjek za posao kada se već nismo mogli dogovoriti sa Scolarijem", izjavio je predsjednik saveza Mohamed Khalfan al-Rumaithi.

Katanec bi trebao biti predstavljen na konferenciji za medije u ponedjeljak navečer, a na izborničkoj će funkciji naslijediti Francuza Dominiquea Bathenaya, koji nije uspio uvesti svoju reprezentaciju u dodatne kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Slovenski je trener izabranu vrstu sjevernih nam susjeda vodio od 1998. do 2002. godine, plasiravši se na jednu europsku i jednu svjetsku smotru, a u Makedoniji je radio od 2006. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!