Rukomet

Osam ekipa u Regionalnoj ligi

Željko Kubatka • ponedjeljak, 22.06.2009.
Osam ekipa u Regionalnoj ligi
Foto: Kristijan Komarica

U Regionalnoj ligi rukometašica od iduće sezone natjecat će se dva nova kluba, crnogorska ekipa Biseri iz Pljevlja i srpski Zaječar...

Pored ekipa koje su se natjecale u prvoj godini Regionalne lige, austrijskog Hypa, crnogorske Budućnosti, slovenskog Krima, bosanskohercegovačkog Ljubuškog i hrvatskih Podravke i Lokomotive u novoj sezoni priključit će se rukometni klubovi iz Crne Gore i Srbije, Biseri i Zaječar.

Promijenjen je i sustav natjecanja pa će nakon dvokružnog prvog dijela u razigravanju prve četiri ekipe odlučivati o pobjedniku Regionalne lige. Prva godina Regionalne lige posebno je bila uspješna za našu Podravku Vegetu koja je i osvojila prvi naslov, Zdravko Zovko je proglašen za najboljeg trenera, Andrea Penzić je bila najbolji strijelac i lijevi bek a Paula Claudia Ungureanu najuspješnija golmanica.

Gotovo je sigurno je da će se sve utakmice u drugoj sezoni RL-e moći gledati u izravnom prijenosu preko službenog portala (www.wrhl.info). Prve utakmice su na rasporedu u srijedu 9. rujna a odmah na početku se sastaju dvije prvoplasirane ekipe iz hrvatske lige Podravka Vegeta i Lokomotiva.

Svi sudionici i posebno treneri klubova koji su igrali prve godine u Regionalnoj ligi složili su se u ocjeni uspješnosti i opravdanosti ovakvog natjecanja. Još ostaje vodstvu lige da privole druge jake klubove i prvake nacionalnih prvenstava u regionalno natjecanje što bi još više pojačalo interes i kvalitetu.

1. kolo, (srijeda, 9. rujna):
Lokomotiva – Podravka Vegeta
Krim Mercator – Hypo Nö
Budućnost T-Mobile – Zaječar
Biseri Pljevlja – Ljubuški Lido osiguranje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!