Košarka

CSKA vratio Ponkrašova

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.06.2009.
CSKA vratio Ponkrašova

Moskovski CSKA nastavlja s pojačavanjem momčadi uoči iduće sezone. Novi igrač Moskovljana je ruski reprezentativac Anton Ponkrašov koji se vraća iz Himkija...

Evgenij Pašutin vratio je u CSKA s posudbe iz Himkija Antona Ponkrašova. Ruski reprezentativni playmaker u Himkiju je proveo posljednje dvije sezone na posudbi, a iduću sezonu nosit će dres Moskovljana.

Inače, ustupljen je Himkiju u kolovozu 2007. godine neposredno nakon šo je potpisao trogodišnji ugovor s CSKA.

"Zadovoljan sam što se Anton vratio, smatram ga jednim od najperspektivnijih razigravača u Rusiji.U dvije godine koliko je proveo u Himkiju sazrio je igrački i dobio na iskustvu, a sada očekujem da pokaže i u CSKA kako može igrati na visokoj europskoj razini. Siguran sam kako će nam biti vrlo koristan", kazao je Pašutin.

Ponkrašov u dresu Himkija

Niti Ponkrašov nije skrivao zadovoljstvo što se vratio u momčad ruskog prvaka. "Velika mi je želja bila vratiti se u CSKA, ponajviše zbog Evgenija Pašutina s kojim sam osvojio naslov europskog prvaka do 20 godina u dresu Rusije. Velika je čast biti dijelom ove momčad, danas sam bolji, kompletniji i pametniji igrač i pokušat ću pomoći momčadi na putu prema novim pobjedama."

Prošle sezone Ponkrašov je u ruskom prvenstvu ubacivao 7.6 poena uz 3.7 asistencija po susretu dok je u Eurokupu bilježio prosjek od 4.9 poena i 3.1 asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!