Košarka

Kurtović odabrao putnike za Novi Zeland

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.06.2009.
Kurtović odabrao putnike za Novi Zeland
Foto: Martina Japundžić

Hrvatsku mušku reprezentaciju do 19 godina očekuje uskoro nastup na Svjetskom prvenstvu kojeg je domaćin Novi Zeland, a izbornik Boris Kurtović odredio je 12 putnika na Svjetsko prvenstvo...

Od 2. do 12. srpnja na Novom Zelandu održava se Svjetsko košarkaško prvenstvo za reprezentacije do 19 godina. Dobrim nastupom na Europskom prvenstvu do 18 godina, tamo se plasirala i hrvatska reprezentacija, a izbornik Boris Kurtović objavio je imena igrača koji putuju na Novi Zeland.

Na popisu se nalaze Nikola Došen (Šibenik), Toni Prostran (Zadar), Josip Bilinovac (Široki), Dino Butorac (Cedevita), Ivan Batur (Zadar), Luka Babić (Split CO), Šime Olivari (Zadar), Tomislav Zubčić (Cibona), Mario Delaš (Split CO), Domagoj Bubalo (Široki), Darko Planinić (Široki) i Leon Radošević (Cibona).

Po dolasku na Novi Zeland uz standardnu aklimatizaciju i prilagodbu na vremensku razliku, Hrvatska će odraditi pripremnu utakmicu s reprezentacijom SAD-a te još jednim protivnikom. S nastupima u skupini započet će 2. srpnja, a protivnici u skupini su Argentina, Kazahstan i Novi Zeland.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!