Nogomet

Mladi se Nijemci pridružili Englezima

Borna Rupnik • utorak, 23.06.2009.
Mladi se Nijemci pridružili Englezima
Foto: EPA

Iako su Englezi i Nijemci na nogometnom terenu rijetko u dobrim odnosima, u ponedjeljak su se miroljubivim neodlučenim ishodom u međusobnom susretu Nijemci pridružili Englezima u polufinalu Europskog prvenstva za mlade reprezentacije koje se održava u Švedskoj...

Mlada njemačka selekcija lavovski je dio posla obavila u prvom kolu, odigravši 0:0 s favoriziranim Španjolcima, te im je protiv Engleske - koja je s dvije pobjede u prva dva susreta bila siguran sudionik polufinala - trebao samo bod.

Do njega su došli zahvaljujući pogotku Gonzala Castra, koji je Njemačku doveo u vodstvo već u četvrtoj minuti, a radost pobjede uskratio im je Jack Rodwell nakon pola sata igre.

Španjolci, jedni od favorita cijelog turnira, na taj su način ispali u prvom krugu natjecanja, usprkos pobjedi protiv Finske u trećem kolu. Strijelci za mladu Furiju bili su Marc Torrejon u prvom i Pedro Leon u drugome dijelu.

Englezima je pripalo prvo mjesto u skupini, a Nijemcima drugo. Svoje će polufinalne protivnike saznati večeras, a za poluzavršnicu konkuriraju sve četiri reprezentacije iz druge skupine - Italija, Švedska, Srbija i Bjelorusija.

Europsko prvenstvo U21, skupina B, 3. kolo:
Engleska - Njemačka 1:1
Španjolska - Finska 2:0

Poredak:
1. Engleska 7
2. Njemačka 5
3. Španjolska 4
4. Finska 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!