Nogomet

Varteks krenuo skromno

Ivana Strahija • utorak, 23.06.2009.
Varteks krenuo skromno
Foto: Ivana Strahija

Danas se u Varteksovom salonu okupilo 28 nogometaša, dio struke i dakako novinari. Skromni početak priprema kluba koji neće upisati milijunske transfere, ali ima velike ambicije.

U plavi su danas stigla četvorica vratara: Saša Dreven, Luka Bešenić, Hrvoje Ivanković i Denis Krklec, potom osam obrambenih igrača: Ivan Conjar, Nikola Tkalčić, Zoran Ivančić, Adam Sušac, Roberto Punčec, Igor Prahić, Dino Škvorc i Andrija Balajić, zatim su stigli i vezisti: Karlo Šimek, Josip Brezovec, Luka Jagačić, Josip Golubar, Mario Brlečić, Zoran Lesjak, Mladen Hasija, Dejan Glavica, Sandro Bloudek i dakako Miljenko Mumlek, dok su od napadača došli Saša Hojski, Filip Škvorc, Goran Mujanović, Gordan Vuk, Matija Smrekar i Nikola Frljužec.

To je kadar igrača koji će s Draženom Besekom odraditi pripreme za nadolazeću sezonu, a u uvodnom je pozdravljanju trener bio jasan: "Ne želim se osvrtati na prošlu sezonu, ona je za mene razočaravajuća. Zato u novoj sezoni očekujem mnogo bolje rezultate, gornji dom tablice, to je cilj kojeg postavljam sebi i igračima. Od nogometaša očekujem i da rade svoj posao, bave se treninzima, utakmicama i odricanjem, a na logistici je sve ostalo."

Gdje je direktor?

I dok bivši direktor Branko Janžek u miru rješava posljednje ispite za dobivanje PRO licence, kuloari šuškaju o novom direktoru, Vladimiru Knoku.
Javila se naime glasina da je on ostao osupnut onime što ga je dočekalo u Varteksu, te da se premišlja bi li ili ne uistinu preuzeo posao. Danas nam se Knok nije javljao na mobitel, a od klupske uprave jedino je Puček komentirao kako – komentirati ne može, jer takva informacija do njega nije stigla.
Ipak smo uspjeli okolnim kanalima saznati kako će Knok ipak zasjesti u direktorsku fotelju, a da će to i potvrditi idućeg tjedna.

Zanimljivi su i oni igrači kojih na prozivci nije bilo: Vukman, Melnjak, Papa i Lučić. Oni će do okončanja pregovora s klubom, jer neki od njih imaju inozemne ponude, raditi individualno s posebnim trenerom. Premda nam je prošlog tjedna klupski predsjednik Zlatko Horvat rekao kako će do danas svi ugovori ili biti potpisani ili neće, ali se više neće pregovarati, tome očito nije tako.

Da bi kraći prijelazni rok uvelike olakšao život klubovima potvrdio je i novoustoličeni sportski direktor Samir Toplak: "Mislim da mnogi igrači nepotrebno dugo kalkuliraju s mogućim transferima, i jako je teško nadopuniti ekipu kad je situacija takva. Nama se svaki dan nude igrači, ali smo dogovorili da ćemo uzeti samo one koji bi mogli igrati u prvoj ekipi, ne trebamo igrače za klupu".

Besek je inače napomenuo kako mu još uvijek nedostaju igrači na pozicijama u napadu, obrani i na zadnjem veznom. "Opet smo krenuli s mnoštvom mladih igrača, a bez spektakularnih transfera. Čini mi se da je stavljati mladim igračima bez iskustva na leđa teret pobjede sputavajuće, često se ne snađu u takvim situacijama, pa trebam iskusne nogometaše, kojima će imperativ pobjede djelovati kao motiv."

Što se financijske konstrukcije tiče, ona još nije zatvorena, izvijestio je Romano Puček, izvršni dopredsjednik Varteksa: "Intenzivno radimo na pribavljanju financijskih sredstava. Ne moram govoriti da je recesija, ali mi imamo zainteresirane sponzore, koji ipak neće moći odvojiti onako izdašne svote kao do sada. To znači da ćemo morati pribaviti brojčano više sponzora, no naša Komisija za marketing radi punom parom. Igračima su inače isplaćene plaće za ožujak, kao i premije, dok je radni kolektiv dobio svoja primanja za travanj."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!