Nogomet

Nakon Jonesa i Boateng odbio Njemačku

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.06.2009.
Nakon Jonesa i Boateng odbio Njemačku
Foto: Sandro Donda

Novo Fifino pravilo prema kojem je moguće promijeniti reprezentaciju za koju igrači nastupaju, najviše štete je trenutno donijelo Njemačkoj. Jermaine Jones se prvi izjasnio kako ne želi više igrati za Njemačku, a njegovim stopama krenuo je i Kevin-Prince Boateng...

Kevin-Prince Boateng, 22-godišnji veznjak Tottenhama, kazao je kako ne želi više nastupati za Njemačku već mu je želja obući dres reprezentacije Gane. Boateng tako kreće stopama Jermainea Jonesa koji također više ne želi nastupati za Njemačku već će prihvatiti poziv izbornika SAD-a.

Boateng je imao priliku nastupati za Ganu još 2006. godine kada ga je Ganski nogometni savez namjeravao uvrstiti na popis putnika na Svjetsko prvenstvo, međutim tada je Boateng to odbio i kazao kako mu je želja igrati za Njemačku. Tada se nadao kako bi mogao postati članom A reprezentacije Njemačke, no osim nekoliko poziva u krug reprezentativaca, nastupe nije ubilježio. Bilježio ih je samo u dresu reprezentacije do 21 godine i to do 2007. godine nakon čega je zbog incidenta na turniru u Toulonu isključen iz reprezentacije.

Boatengov supergol

Te godine Boateng je preselio u Tottenham gdje se nije naigrao te je završnicu prošle sezone dočekao na posudbi u Borussiju iz Dortmunda. Tamo je odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica i postojale su naznake kako bi ga Joachim Löw mogao pozvati u A reprezentaciju, ali Boateng je to odbio i kazao kako želi igrati za Ganu.

"Želim igrati za Ganu, to mi je sljedeći cilj u karijeri", kazao je Boateng za Bild, a Njemački nogometni savez po svemu sudeći neće mu stvarati probleme u odabiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!