Nogomet

"Nismo toliko bolji"

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.06.2009.
"Nismo toliko bolji"
Foto: EPA

U prvom susretu polufinala Kupa konfederacija susrest će se Španjolska i SAD. Iako Španjolci u utakmicu ulaze kao favoriti, izbornik Vicente del Bosque upozorava kako je SAD opasna reprezentacija kvalitetom ne daleko od Španjolske...

Amerikanci su već napravili jedno veliko iznenađenje kada su uz povoljan rezultat dvoboja Brazil - Italija iz izgubljene situacije prošli u polufinale Kupa konfederacija. Sada će željeti doći do novog iznenađenja i iz turnira izbaciti reprezentaciju koja je novi rekorder po broju uzastopnih pobjeda, čak 15, Španjolsku.

Iako su bili daleko od prolaza uoči posljednjeg kola, izbornik Španjolske Vicente del Bosque upozorava kako se Amerikanci ne smiju olako shvatiti te u utakmicu moraju ući sa sto posto jer u protivnom mogu ući u probleme.

Vezane vijesti

Američka pobjeda protiv Egipta

"Dobili smo možda lakšeg protivnika nego što smo se nadali, ali taj protivnik nije bezazlen. Smatram kako mi nismo toliko bolja reprezentacija od njih, fizički i taktički su vrlo jaki i mogu nam stvoriti velike probleme", kazao je Del Bosque.

Del Bosque kaže kako su dobre igre u skupini sada iza njih i kako to više ništa ne znači. "Sretni smo zbog pobjeda u skupini, ali naš cilj je osvajanje trofeja pobjednika Kupa konfederacija. Idemo utakmicu po utakmicu."

Šo se tiče same momčadi SAD-a, španjolski izbornik upozorava na Landona Donovana, Clinta Dempseya te Ricarda Clarka koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv Egipćana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!