Nogomet

Del Bosque: "Uhvatili su nas na spavanju"

Goran Markuš • četvrtak, 25.06.2009.
Del Bosque: "Uhvatili su nas na spavanju"
Foto: EPA

Svaki poraz boli, no bez pogovora najteži poraz je onaj koji stigne nenadano, a upravo takav je doživjela reprezentacija Španjolske koja je sinoć pomalo nevjerojatno poražena od prekooceanskih protivnika, reprezentacija SAD-a...

"Bili su prepuni energije. Konstantno su bili brzi, ofenzivni i to nas je potpuno zbunilo. Uspjeli su nas iznenaditi, a točku na "i" stavili su golom već u prvom poluvremenu. Bio je to uistinu hladan tuš za mene i moje momke", zaključio je izbornik španjolske reprezentacije, Vicente del Bosque.

"Nikad nije ugodno izgubiti, a posebno nama koji smo uopće zaboravili kakav je to osjećaj. Svaki poraz boli, no sad je vrijeme da se okrenemo narednoj utakmici i osiguranju pozicije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", dodao je del Bosque.

Iako je SAD prekinuo španjolski niz od čak 15 uzastopnih pobjeda igrom svoje momčadi Vincente nikako nije nezadovoljan: "Ne možemo biti nezadovoljni samom igrom, no činjenica je da nismo imali rješenja u samoj završnici. Previše je prilika ostalo neiskorištenih i upravo tu moramo poraditi na poboljšanjima."

Za kraj Vicente del Bosque još je i kratko poručio: "Moramo prihvatiti ovaj poraz koji je samo dio igre. Ne brinite, mi i dalje formuliramo momčad koja će igrati itekako važnu ulogu u svijetu nogometa u narednim godinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!