Nogomet

Bradley: "Našli smo bolno mjesto"

Goran Markuš • četvrtak, 25.06.2009.
Bradley: "Našli smo bolno mjesto"
Foto: EPA

SAD je nanio prvi poraz izborniku Vincentu del Bosqueu nakon 13 uzastopnih pobjeda sa reprezentacijom Španjolske koja pak nije poražena u 15 uzastopnih susreta, a američki izbornik Bob Bradley poručuje da je recept i više nego jednostavan: "Zaustavite li Xavija, zaustavili ste furiju"...

Već neko vrijeme pred Španjolcima drhte noge svakoj reprezentaciji u svijetu stoga ne čudi činjenica da su ih mnogi bez pogovora vidjeli i u samom finalu Kupa konfederacija. Ipak, da su čuda u nogometu moguća dokazala je reprezentacija SAD-a koja je mirnom 2:0 pobjedom izbacila furiju iz natjecanja.

"Riječ je o izuzetnoj momčadi koja je cijenjena u cijelom svijetu stoga je odličan osjećaj pobijediti ih. Cijelo vrijeme smo bili sigurni u naš uspjeh što nam je omogućilo da u susret uđemo sa respektom, ali bez ikakvog nepotrebnog straha", zaključio je izbornik SAD-a, Bob Bradley koji je ujedno i otac jednog od ponajboljih nogometaša svoje reprezentacije, Michaela.

Neočekivano spremno Bradley je dočekao i pitanje o "tajni njihova uspjeha": "Kad igrate protiv momčadi kakva je Španjolska morate se braniti čvrsto i kolektivno te istovremeno biti agresivni s loptom u nogama. Zatvorili smo njihovu sredinu terena i nismo im dopustili udobnost stvaranja igre."

"Posebno smo se trudili zatvoriti Xavija. Natjerali smo ga da odigrava na stranu ili prema natrag onemogućivši mu okomite lopte prema golu u čemu je među najboljima u svijetu. Zaustavivši njega zaustavili smo Španjolce", zaključio je Bradley.

Iako je Xavi, očekivano, odmah zamoljen za komentar očito umoran i razočaran samo je kratko izjavio: "Bolno je ne vidjeti Španjolsku u finalu turnira."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!