Nogomet

"Jednom od deset pokušaja"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.06.2009.
"Jednom od deset pokušaja"
Foto: EPA

SAD je sinoć kreirao prvorazredno iznenađenje izbacivši u polufinalu Kupa konfederacija uz Brazil prvog favorita za osvajanje naslova Španjolsku. Nakon susreta u španjolskom taboru vladalo je razočaranje, ali ne pretjerano...

Malo je tko mogao predvidjeti kako će SAD izbaciti Španjolsku u polufinalu Kupa konfederacija. Španjolci su u susret ušli mekano, posebice dekoncentrirano u obrambenoj fazi i SAD je velikom borbenošću stigao do pobjede.

Španjolski kapetan Iker Casillas smatra kako je SAD zasluženo u finalu, ali da bi to teško mogao ponoviti. "Uz svo poštovanje prema njihovoj reprezentaciji, smatram kako od njih možemo izgubiti jednom u deset utakmica i baš to se dogodilo ovdje u polufinalu. Moram priznati kako su ipak zaslužili finale", smatra Casillas.

Realov vratar ne vidi razloga za zabrinutost bez obzira na početničke reakcije Capdevile i Sergija Ramosa kod oba gola Amerikanaca. "To su stvarno netipične pogreške i stajale su nas pogodaka. Od početka nismo dobro igrali u obrambenoj fazi, ali smatram kako je iza nas veliki niz i kako nema razloga za napade na trenera ili igrače. Posve je jasno kako nismo mogli zauvijek ostati nedodirljivo, moralo se to negdje dogodili", obrazložio je.

Njegovom mišljenju priključio se i Barcelonin branič Carles Puyol koji je dodao kako Amerikanci nisu stvorili puno prilika, ali sreća je bila na njihovoj strani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!