Automoto

De Puniet zabezeknuo favorite

Maja Giljanović • četvrtak, 25.06.2009.
De Puniet zabezeknuo favorite

Najvećim dijelom sat vremena dugačkog prvog treninga u vodstvu su se izmjenjivali Valentino Rossi i Jorge Lorenzo na svojim Yamahama da bi sasvim iznebuha najbrži krug na Velikoj nagradi Nizozemske odvozio LCR Hondin Randy de Puniet...

Yamaha je najvećim dijelom prvog treninga u Assenu zauzimala čelnu poziciju što zbog Valentina Rossija, što zbog Jorge Lorenza, a u finišu je i Talijana i Španjolca iznenadio Randy de Puniet i zabilježio najbrži krug (1:37.842) prvog dana sedme utrke sezone.

"Nemojmo ludovati. Nije svaki dan Božić i nemojmo se zanositi idejama o pobjedi. Ovo je dobar start vikenda i uspijem li se sutra probiti u drugi startni red bit će sjajno", realan je 28-godišnjak koji je u 2009. dvaput u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto (Jerez, Mugello), a najbolja mu je utrka baš Jerez na kojem je osvojio četvrto mjesto (Rossi, Pedrosa, Stoner).

Francuz (LCR Honda) je Rossiju pobjegao pet tisućinki sekunde, a njegovom je momčadskom kolegi Lorenzu treću poziciju preoteo Casey Stoner (Ducati) samo tri stotinke sporiji od Rossija.

Prva trojica jedini su krug odvozili ispod 1:38 - Lorenzo 1:38.061) - a manje od pola sekunde sporiji od De Punieta još su samo na tvorničkoj Hondi Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa te Colin Edwards na Yamahinom satelitu (Tech3).

Spektakularan pad dobrano je uzdrmao Yukija Takahashija, ali osim šoka Japanac (Scot Racing) je srećom prošao neozlijeđen te čak nije ni najsporiji (17. je) ispred Canepe i Talmascija.

U najslabijoj klasi najbrži je krug u zadnjim sekundama prvog treninga odvozio Julian Simon (1:46.725) dvije desetinke ispred Sergija Gadee, a i u srednjoj su dominirali Španjolci Alvaro Bautista (1:40.817) ispred Hectora Barbere.

Velika nagrada Nizozemske, prvi slobodan trening:
1.De Puniet (Francuska, LCR Honda) 1:37.842
2.Rossi (Italija, Yamaha) +0.005
3.Stoner (Australija, Ducati) +0.035
4.Lorenzo (Španjolska, Yamaha) +0.219
5.Dovizioso (Italija, Repsol Honda) +0.250
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!