Nogomet

Maradona napokon dobio ugovor

Vedran Attias • petak, 26.06.2009.
Maradona napokon dobio ugovor
Foto: EPA

Iako njegovi rezultati nikako to ne opravdavaju, Diego Armando Maradona postao je najbolje plaćeni izbornik Argentine u povijesti te zemlje...

Nekad veliki igrač, Diego Armando Maradona, potpisao je napokon ugovor s argentinskim nogometnim savezom koji ga obvezuje na još - četiri mjeseca. Naime, otkako je u studenom 2008. preuzeo klupu Argentine, Maradona nije potpisao ugovor sve do sada.

Ako se u listopadu Argentina ne kvalificira na Svjetsko prvenstvo, Maradona sigurno neće dobiti novi ugovor dok će u protivnom - vjerojatno voditi momčad na tom velikom natjecanju koje će se održati u Južnoafričkoj Republici.

Ono što je posebno zaintrigiralo argentinsku javnost jest plaća od milijun i 200 tisuća dolara godišnje odnosno ravno 100.000 dolara mjesečno. Budući da su Maradonini prethodnici Daniel Passarella, Marcelo Bielsa, Jose Pekerman i Alfio Basile imali duplo manje ugovore javnost se s pravom pita - zašto Maradona ima toliko bolji?

Odgovor je - vrlo jednostavan. Naime, iako se Argentina porazom u Ekvadoru našla u teškoj poziciji i trenutno drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi direktno na Svjetsko prvenstvo, Maradona je - zvijezda; zvijezda koju prate bogati sponzori, a savez zarađuje i golem novac od ulaznica jer su zbog Maradone puni stadioni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!