Košarka

Solin doveo trenera i četiri igrača

Vid Horvat • petak, 26.06.2009.
Solin doveo trenera i četiri igrača

Košarkaški klub Solin imao je tešku sezonu u drugoj hrvatskoj ligi, a klub je sa šest pobjeda i 16 poraza jedva izbjegao ispadanje. To je bio dovoljan razlog da se krene u potragu za novim trenerom i odgovarajućim pojačanjima za sljedeću sezonu...

Potpisom Đure Nenadića klub je dobio glavnog trenera i riješio prvo važno pitanje. Osim njega, u KK Solin stigla su i prva igračka pojačanja, a među njima su Josip Grizelj, Mateo Zonjić i Duje Škaro. Prva dvojica spomenutih su vanjski igrači, dok je Škaro sa svoja 202 centimetra sposoban igrati na poziciji trojke i četvorke.

Tu priča nije gotova, s prvom momčadi trenutno trenira Ilija Delaš, inače produkt omladinske škole KK Split, koji se nada potpisu ugovora kroz par dana. Novi trener najavio je visoke ambicije za sljedeću sezonu te stvaranje jezgre momčadi.

Osnovni cilj trebao bi biti plasman u A-1 ligu u idućih nekoliko sezona, a Nenadić već ima ponešto iskustva s obzirom da je radio kao pomoćni trener u KK Split. Nakratko je dobio priliku kao glavni trener, no ubrzo je smijenjen nakon dolaska Jurija Zdovca.

Sljedeće, 2004. godine, ponovno se vratio u ulozi pomoćnog trenera, da bi na polovici sezone postao glavni trener i uspješno vodio klub do polufinala Kupa i polufinala playoffa nacionalnog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!