Nogomet

Schildenfeld na probi u Austriji

Borna Rupnik • subota, 27.06.2009.
Schildenfeld na probi u Austriji
Foto: Nikola Movrić

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, Gordon Schildenfeld, karijeru bi mogao nastaviti u Austriji. Naime, stigao je na probu u Sturm iz Graza, a zadovolji li ukus tamošnjih čelnika, potpisat će ugovor kao slobodan igrač...

Gordon Schildenfeld prešao je 2007. godine iz Šibenika u Dinamo, ali nije se uspio nametnuti kao pouzdano rješenje u obrambenoj liniji hrvatskog prvaka te je nakon propalog transfera Dine Drpića u Bešiktaš poslan u Tursku kao njegova zamjena. Međutim, Schildenfeld nije obradovao Turke, koji su ga usmjerili na posudbu u njemački Duisburg, a ugovor mu je istekao po završteku sezone.

24-godišnji Šibenčanin tako ima slobodne ruke u potrazi za novim poslodavcem, a prvu će priliku za novi angažman dobiti u Austriji. Sturm iz Graza odlučio ga je dovesti na probu, a prvi će ispit imati već danas, kada Sturm igra prijateljski susret sa slovenskom Novom Goricom.

Sturm je prošle sezone osigurao nastup u drugom pretkolu novoosnovane Europske lige, u kojem će odmjeriti snage s pobjednikom dvoboja armenskog Banantsa i Širokog Brijega.

Schildenfeld je jednom nastupio i za mladu reprezentaciju Hrvatske, ali je odigrao samo posljednjih 17 minuta susreta protiv Danske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!