Ostali sportovi

Brnić uvjerljivo najbolji

Sportnet • subota, 27.06.2009.
Brnić uvjerljivo najbolji

Mladi Riječanin Adam Brnić nakon tri dana igre na I. Međunarodnom otvorenom amaterskom prvenstvu Hrvatske u golfu osvojio je dva naslova. Najbolji je hrvatski golfer i ukupni pobjednik natjecanja...

Tri dana superiorne igre tijekom kojih nije dopustio da ga itko od suigrača iznenadi donijela su Adamu Brniću naslov s tri udarca prednosti pred Slovacima Stefanom Palenikom i šest udaraca pred Jurajom Zavarikom.

"Sve je počelo normalno na prvoj rupi kada je bio psihički pritisak održati rezultat vodećeg nakon dva dana. Taj pritisak je oslabio na četvrtoj rupi kada je Nijemac Konstantin Waltzinger napravio dvostruki bogey na četvrtom polju. Od tog trenutka sam se osjećao puno slobodnije i držao sam svoj rezultat do završetka 13. polja", kazao je Brnić.

"Na 14. polju bliživši se kraju počeo je jačati pritisak da ne napravim neku glupost koja bi me mogla koštati. Na 15. polju odigrao sam odličan ravan udarac koji je bio psihički važan da mi se na 16. polju vrati samopouzdanje i to sam držao do samog kraja", dodao je ovogodišnji dvostruki pobjednik.

Svi sudionici pohvalili su organizaciju natjecanja od strane Hrvatske golf udruge.

"Organizacija je za vrlo visoku pohvalu, a ovo je po prvi put da vidim koliko se u Hrvatskoj golf pomiče na bolje i to i od ovog dana. Konačno imamo jedno pravo igralište koje će doprinijeti razvoju sporta, a naročito mladih igrača. Veliku zahvalnost dugujem i mom treneru Tomu Ivankoviću koji je bio uz mene i podržavao me i kada je bilo najteže u psihičkim situacijama. Uspio me smiriti razgovorom i komentarom pogrešaka, iz njih smo naučili. Neke pogreške koje sam dosad radio na ovom sam turniru izbjegao, a to je sjajno", reći će uvijek nasmijani Brnić.

Ovo natjecanje imalo je dvostruku vrijednost. Druga leži u činjenici da smo dobili pobjednika Hrvatske golf udruge, što je nacionalnog ranga jer su sudjelovali svi najbolji hrvatski golferi. Osim pobjednika Brnića, drugi je mladi Ivan Vučemil, a treći Mario Funčić, njih dvojica su još uvijek u formativnim juniorskim godinama.

Na kraju, svi su pozvani da i sljedeće godine dođu i odigraju još i bolji rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!