Ostali sportovi

Pejčić uzela zlato

HINA • subota, 27.06.2009.
Pejčić uzela zlato
Foto: FaH

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić osvojila je naslov mediteranske prvakinje u disciplini malokalibarska puška trostav 50 metara u Pescari...

Pejčić, koja je prošle godine u Pekingu u disciplini zračna puška 10 metara osvojila brončanu medalju, je do zlata stigla sa 675.3 krugova, samo 0.1 krug manje pogodila je srebrna Francuskinja Laurence Brize, dok je broncu sa 671.9 krugova osvojila još jedna Francuskinja, Emilie Evesque.

U finalnih 10 hitaca Pejčić je uspjela nadoknaditi čak devet krugova zaostatka za Brize iz kvalifikacija. Pejčić je u finalu ostvarila rezultat od 99.3 krugova, a Brize samo 90.2.

"Nikad nisam nadoknadila takav zaostatak, devet krugova je nešto ogromno u streljaštvu i to se ne događa svaki dan. No, ona je pucala lošije, a ja sam bila smirena. Kako volim nogomet, bilo je to kao da sam zabila pogodak sa 50 metara. Nije slučajno, jer smo i pucali na nogometnom terenu", kazala je u svom stilu Riječanka, koja je sačuvala živce u finalnom raspucavanju.

U osnovnom krugu je Pejčić pogodila 576 krugova, a Fracuskinja 585, no u finalu je Riječanka nadoknadila sav zaostatak. U trostavu se osnovni krug puca ležeći, klečeći i stojeći, a finalna serija od deset metaka samo u stojećem stavu, dok se rezultati se računaju u decimalu, pa otud i minimalna razlika od samo 0.1 kruga.

"Što reći kada pobijedite za 0.1 krug? Konkurencija nije bila nešto posebno, ali su uvjeti bili najgori u kojima sam pucala - blatno nogometno igralište i jak vjetar kojem nitko nije mogao odrediti smjer. Čisti užas. Mali kalibar sam dosta trenirala s obzirom da je za dva tjedna Europsko prvenstvo u Osijeku i nije loše doći tamo s naslovom mediteranske prvakinje. No, ponavljam, konkurencija nije bila jaka, ali će zato biti daleko teže u zračnoj pušci", kazala je Pejčić, koja je olimpijsku broncu u Pekingu osvojila u zračnoj pušci, disciplini koja je u Pescari na programu u ponedjeljak.

"Stvarno ne znam što očekivati od zračne puške, kraj je sezone, prioritet mi je bilo mali kalibar i nemam osjećaj jesam li dobra ili ne. Vidjet ćemo, možda i to ispadne dobro kao danas", završila je, nakon Nenada Žugaja, druga hrvatska vlasnica zlatne medalje na Mediteranskim igrama.

Petar Gorša osvojio je šesto mjesto u finalu disipline zračna puška 10 metara s pogođenih 695.2 krugova. Gorša je u osnovnom krugu pogodio 593 kruga i dijelio je peto mjesto, a 102.2 krugova u finalnom pucanju donijelo mu je šesto mesto na Mediteranu.

Bjelovarčanina u nedjelju očekuje drugi dio kvalifikacija i vjerojatno finale malokalibarske puške na 50 metara. U današnjem prvom krugu kvalifikacija bio je četvrti s 593 kruga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!