Tenis

Mikica u Europi

Maja Giljanović • nedjelja, 28.06.2009.
Mikica u Europi

Bivša polufinalistica Wimbledona Mirjana Lučić nije ovih dana u All England Clubu iz kojeg je primjerice 1999. u trećem kolu izbacila Moniku Seleš i nakon četvrtfinala protiv Nathalie Tauziat ispala u tri seta u polufinalu od Steffi Graf, ali Mikica je nakon malo manje od godinu dana prešla Atlantik i prijavila turnir u Europi.

Posljednji nastup u Europi Mirjane Lučić datira iz srpnja 2008. i meča prvog kola kvalifikacija turnira u Portorožu u kojem je bivšu 32. igračicu svijeta izbacila izvjesna Amanda Elliott (6:4, 7:5).

27-godišnjakinja (380.) je posljednji put na Starom kontinentu pobijedila stanovitu Elisu Balsamo u kvalifikacijama Challengera u Bielli (100.000 $) sredinom prošlog srpnja (ispala u prvom kolu od Julijane Fedak).

Od svibnja, pak, od osmine finala Challengera u Firenzi (25.000 $) nema pobjedu u glavnom turniru više ili niže kategorije sasvim je svejedno (Francuskinju Florence Haring je pobijedila u drugom kolu prije nego je nju u četvrtfinalu zaustavila Jelena Dokić).

Lučić je nakon četvrtfinala Challengera u Dothanu (75.000 $) i Charlottesvilleu (50.000 $) uletjela u crnu seriju i dva mjeseca nijednom nije prošla jedno kolo. Gubila je u Indian Harbour Beachu i Raleighu od Melanie Oudin - 18-godišnjakinja je upravo u trećem kolu Wimbledona izbacila Jelenu Janković - Heidi El Tabakh u Carsonu i Courtney Dolehide u El Pasu, a ovog je tjedna prijavila 100.000 $ vrijedan Challenger u Cuneu.

U Italiji je šesta nositeljica i u prvom je kolu kvalifikacija dobila bye, a u drugom čeka bolju iz meča dviju Talijanki Paole Cigui i Valentine Confalonieri.

Bye u Švedskoj i Srbiji imaju i Tereza Mrdeža i Tea Faber. 532. igračica svijeta je četvrta nositeljica Ystada (25.000 $) i u drugom kolu igra protiv Britanke Anne Fitzpatrick, a 1087. na svijetu je peta nositeljica Prokuplja (10.000 $) i protivnica u drugom kolu joj je Slovakinja Simonka Parajova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!