Nogomet

"Ronaldinho mora zaslužiti poziv"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.06.2009.
"Ronaldinho mora zaslužiti poziv"
Foto: EPA

Reprezentacija Brazila danas igra finalni susret na Kupu konfederacija protiv SAD-a. Osim uobičajene najave utakmice, izbornik Brazila Dunga na pressici je govorio i o Ronaldinhu i njegovom neuvrštavanju u reprezentaciju...

Ronaldinho je igrač koji je očarao svijet svojim nogometnim umijećem, ali već duže vrijeme je daleko od pravih izdanja i prihvatljive forme. Normalno, izbornik Brazila Dunga ne vidi ga u planu, kako sam kaže, dok ne uhvati pravu formu.

"Volio bih Ronaldinha ponovno vidjeti u reprezentaciji, ali kad će se to dogoditi i hoće li se dogoditi, to ne znam. To morate pitati njega, više ovisi o njemu nego o meni", kazao je Dunga.

Jasno je što je Dunga pod tim mislio. Ronaldinho je posljednju sezonu u Barceloni već igrao prilično ispod svoje razine dok je i nakon prelaska u Milan nastavio s blijedim igrama i borio se za zadržavanje mjesta u prvih 11.

"Ronaldinho je odličan igrač, ali u reprezentaciji se ne igra na staru slavu već se pozivnica zaslužuje igrama na terenu. Kada uhvati pravu formu, bit će pozvan", zaključio je Dunga.

Dunga se osvrnuo i na primjedbu Franza Beckenbauera kako Brazilov napad Robinho - Luis Fabiano - Kaka nije napad koji mu ulijeva povjerenje. "Svatko ima pravo na svoje mišljenje, no ja se s ovim ne mogu složiti. Pogledajte samo koliko smo pogodaka postigli. Imamo najbolji napad i deset pogodaka to potvrđuje. Ne može se protiv brojeva i činjenica", stao je Dunga u obranu svojih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!