Vodeni sportovi

HPS kaznio Stragu

Maja Giljanović • nedjelja, 28.06.2009.
HPS kaznio Stragu
Foto: Davor Sajko

Hrvatski plivački savez kaznio je Dominika Stragu zabranom nastupa u finalu utrke na 100 metara delfin na Mediteranskim igrama u Pescari...

Dominik Straga je jutros u kvalifikacijama utrke na 100 delfin isplivao 52.28 samo dvije stotinke sporije od hrvatskog rekorda Marija Todorovića i 23 stotinke sporije od jutros najraspoloženijeg Clementa Leferta.

21-godišnjak (Primorje) se svojim osobnim rekordom - dosadašnji je spustio sekundu i 47 stotinki - prometnuo u jednog od najvećih favorita finala, ali potencijalnu mu je medalju odnio nastup u kostimu proizvođača koji nema ugovor s Hrvatskim plivačkim savezom.

HPS je u ožujku promijenio partnera i sponzora (dosad su plivali u Speedovim kostimima) i potpisao četverogodišnji ugovor s Arenom, a u Pescari naši su reprezentativci od vodećeg svjetskog proizvođača sportske opreme za plivanje na raspolaganje dobili R-evolution.

Prvotnu odluku Saveza o suspenziji ublažilo je kajanje hrvatskog reprezentativca, a jedan od trenera Pero Kuterovac je pojasnio da je nastup Strage na 100 delfin odjavljen, ali je pomilovan što se nastupa u štafeti 4x100 slobodno tiče.

U finalu utrke na 100 delfin ipak će nastupiti i jedan Hrvat Mario Todorović čijih je 53.39 nakon odustajanja reprezentativnog mu kolege šesto vrijeme kvalifikacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!