Nogomet

Brazilci uzeli skoro sve

Vedran Attias • ponedjeljak, 29.06.2009.
Brazilci uzeli skoro sve
Foto: EPA

Brazilci su osim trofeja za najbolju momčad na Kupu Konfederacija uzeli i sve ostale pa je tako Kaka najbolji igrač, a Luis Fabiano prvi strijelac...

Iako će možda čudno zvučati, Brazilci nisu na turnir u Južnoafričku republiku došli kao prvi favoriti, no unatoč lošem početku, uspjeli su doći do kraja. Njihovi protivnici u finalu, SAD, izbacili su najveće konkurente Španjolce pa su tako Brazilci uzeli - sve.

Dan dramatičnih utakmica i preokreta, nakon utakmice za treće mjesto, nastavio se i u finalu u kojem su Brazilci okrenuli 0:2 i na kraju slavili. Iako nije zatresao mrežu, novi igrač Real Madrida Kaka - bio je sjajan: "Jako sam sretan što sam igrač finalne utakmice i cijelog natjecanja."

Naravno, Kaka se zahvalio svojim suigračima: "Kao što sam rekao i prije, ne bih bio igrač turnira da ga nismo osvojili i zbog toga se zahvaljujem suigračima".

Kolega iz reprezentacija i suparnik u Primeri, Luis Fabiano iz Seville, najbolji je strijelac turnira s pet golova, a kako Brazilci ne bi pobrali baš sve nagrade pobrinuo se američki vratar Tim Howard koji je proglašen najboljom "jedinicom" turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!