Nogomet

Bradley: "Znakovi napretka postoje"

Vedran Attias • ponedjeljak, 29.06.2009.
Bradley: "Znakovi napretka postoje"
Foto: EPA

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država definitivno je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg Kupa Konfederacija i bit će opasni na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine...

Amerikanci su uz dosta sreće prošli skupinu i izborili nastup u polufinalu Kupa Konfederacija u kojem su pokazali da su - zaslužili prolaz. Naime, prekinuli su španjolsku seriju od 15 pobjeda zaredom te 35 utakmica bez poraza i gurnuli Španjolce u dvoboj za treće mjesto.

U finalu su protiv Brazila vodili 2:0, no nisu izdržali i na kraju su se morali zadovoljiti drugim mjestom. Unatoč porazu na kraju, izbornik Bob Bradley bio je zadovoljan nastupom svoje momčadi na turniru iako su bili blizu samog vrha: "Igrali smo dobro i sigurno nam ovakve utakmice samo pomažu, no osjećaj je loš nakon ovakvog poraza."

Razlog velikog preokreta Brazilaca, prema Bradleyju, jest - rani pogodak: "Primili smo gol za smanjenje rano u nastavku i to je prelomilo utakmicu jer smo se stavili u vrlo tešku situaciju." Ukupna ocjena ipak je pozitivna: "Igrali smo dobre utakmice protiv najjačih momčadi svijeta i kada, kroz vrijeme, naučimo držati isti nivo igre 90 minuta bit ćemo opasni, no znakovi napretka postoje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!