Nogomet

Kalinić: "Trebaju nam još dva-tri pojačanja"

Ivana Jurica • ponedjeljak, 29.06.2009.
Kalinić: "Trebaju nam još dva-tri pojačanja"
Foto: Martina Japundžić

Nogometaši Šibenika još uvijek čekaju na prvu pobjedu u pripremnom razdoblju. Nakon poraza od Viteza poslije jedanaesteraca, u susretu za treće mjesto Šibenčani su poraženi od zeničkog Čelika (1:2). Trener Ivica Kalinić nije zadovoljan igrom koju je njegova momčad prikazala, iako želje nije nedostajalo...

Šibenik – Čelik 1:2 (1:0)

Vitez, gradski stadion

Strijelci: Fuštar 38' – Stjepić 64', Nemeljaković 75'

Šibenik: Blažević, Budiša, Radeljić, Zoričić, Medvid, Duro, Ademi, Jakoliš, Alispahić, Salihović, Fuštar (još su igrali: Grubelić, Jurčević, Musa, Prtenjača, Vrcić, Husmani, Hunjadi, Šubić, Reljica). Trener: Ivica Kalinić.

Čelik: Bilobrk, Šahinović, Ćatić, Salihbegović, Stjepić, Jamac, Jackon, Šišić, Lopez, Muratović, Marković (još su igrali: Hinović, Bošnjak, Jurić, Isaku, Batinić, Abdulić, Nemeljaković, Duvnjak, Stupar). Trener: Ivo Ištuk.

"Nisam zadovoljan, pogotovo ne s prvom utakmicom protiv Viteza. Protiv Čelika je bilo nešto bolje, ali sveukupno gledajući ne mogu biti zadovoljan načinom na koji smo odigrali. To još uvijek nije zabrinjavajuće, ovo je ipak tek početak priprema, teške su noge, momci se praktički još uvijek upoznavaju. Pristup, htijenje, želja i volja su bili dobri, a ostale stvari nisu bile baš najbolje. Ali imamo vremena i nadam se da ćemo uspjeti u svom naumu i da ćemo napraviti ono što trebamo napraviti" - kazao je strateg Šibenčana u jednom od prvih javljanja iz srednje Bosne.

Kao i u prvom polufinalnom susretu, protiv Čelika Šibenčane je u vodstvo doveo 19-godišnji napadač Ivan Fuštar. On je u 38. minuti iskoristio odličnu asistenciju Salihovića i matirao zeničkog vratara Bilobrka. Riječ je o dvojici igrača koji se stručnom stožeru u Vitezu pokušavaju nametnuti i izboriti ostanak u šibenskom prvoligašu, a Fuštar je na viteškom turniru proglašen i za najboljeg strijelca.

Nakon ljetne rasprodaje u Šibenik su za sada, stigla tek četvorica igrača: Budiša, Duro, Jurčević i Medvid. Na tome se zasigurno neće stati jer dosta je igrača koji sa Šibenčanima treniraju i u Vitezu. Potvrđuju to i riječi Ivice Kalinića koji posebno apostrofira kako će do početka sezone ipak trebati potražiti i još nekoliko pojačanja, u punom smislu te riječi.

''Ima ih puno koji su tu na provjeri. Ostat će s nama u Vitezu do kraja priprema i onda ćemo odlučiti, kad se vratimo u Šibenik, koga eventualno ostaviti. Svi se trude, međutim, sve je to mlado i ''zeleno'' i mislim da ćemo sigurno trebati još dva-tri starija iskusnija igrača, ono što se sportskim žargonom kaže prava igrača'' - nije se Kalinić libio reći ono što mu je na duši.

Ozljede su prorijedile Šibenčane još uoči polaska za Bosnu. A prvi problemi javili su se i tamo: ''Do sad je sve bilo dobro. Jučer je na utakmici nastradao Ivan Vrljić. Otišlo mu je koljeno i vidjet ćemo što će snimka pokazati. Virozu je uhvatio Elez i dva je dana pod temperaturom i tretmanom našeg fizioterapeuta.''

Za razliku od nekih klubova koji muku muče s vremenskim uvjetima u šibenskom prvoligašu nemaju takvih problema: "Vremenski uvjeti su gotovo i idealni. Doduše, prva dva dana padala je kiša, bilo je i oblačno, ali što se tiče treninga bilo je fenomenalno. Nije bilo vruće, a teren i uvjeti rada su fantastični. Danas je malo toplije, proviruje nam i sunce, ali još uvijek je ugodno za rad. Inače, i hrana, smještaj, gostoljubivost naših domaćina, tereni –sve je jako dobro."

Do sedmog srpnja i povratka u Šibenik odigrat će se još četiri utakmice: u srijedu i subotu igra se protiv Rijeke iz Viteza, u nedjelju je na programu novi ogled protiv Viteza, dok će na povratku u Šibenik ( u utorak) snage odmjeriti s matičnim klubom Zeca i Alispahića, Iskrom iz Bugojna. Kalinić je najavio da bi već u srijedu, u susretu protiv domaćeg niželigaša, priliku nakon dugog oporavka zbog loma noge trebao dobiti i Ivan Božić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!