Nogomet

"Sačer je u Varteksu mogao napredovati"

Ivana Strahija • utorak, 30.06.2009.
"Sačer je u Varteksu mogao napredovati"
Foto: Bruno Karadža

Splićani su u svoje mreže ulovili najboljeg hrvatskog juniora, donedavno igrača Varteksa, Maria Sačera. Što o tome misle Uprava i struka Varteksa?

"Teško mi je govoriti o igraču koji ne želi igrati u Varteksu", bio je komentar Dražena Beseka na novinarski upit o tome kako se osjeća nakon Sačerovog "bijega" iz Varaždina. Nakon nešto nagovaranja Besek je ipak rekao i malo više: "Žao mi je što više neću imati priliku raditi sa Sačerom. Talentiran je, granice su mu visoko, i uz pravi pritisak mogao bi postati vrhunski nogometaš. On nažalost nije znao prepoznati da bi u Varteksu mogao napredovati mnogo brže nego negdje drugdje."

Slaba je utjeha to što će Varteks dobiti odštetu za njegov prelazak u Hajduk. I inače se Uprava nada prodati još kojeg igrača, a ponude postoje, no o njima još ne žele otvoreno pričati. O dolascima isto tako cure samo vrlo škrte informacije, a indikativno je što još uvijek nisu potpisani ugovori s Vukmanom, Papom i Melnjakom: "Mi smo im ponudili uvjete koje možemo ispoštovati, oni to moraju shvatiti. Znam da se nadaju nekim velikim ponudama, kalkuliraju i tako dalje, a nije u redu ni to što neće na pripreme s ostatkom igrača, ali ćemo eto još malo pričekati na njih", rekao je predsjednik Zlatko Horvat, dok je direktor Samir Toplak kazao kako mu se Vukman nije ni javio na telefon kad ga je zvao.

Želja Varaždinaca da u Varteksovom dresu ponovno zaigra Dino Kresinger nije se na žalost ostvarila, jer je on procijenio da će mu bolje biti u vinkovačkoj Cibaliji. Jedini koji sa spiska "glasovitih" igrača još eventualno može stići u Varteks je Dario Jertec, za kojeg u Hajduku baš i ne mare, no on ima ugovor s tim klubom do 2012. godine.

I Bloudek je još uvijek bez ugovora, problem su i opet papiri, odnosno birokratska zavrzlama koju treba za njega rješavati, pošto nije hrvatski državljanin, a do sada je u Varteksu bio na posudbi iz svog matičnog AC Milana. Pri rješavanju takvih i sličnih problema sportskom direktoru Samiru Toplaku mogao bi pomoći direktor Vladimir Knok, koji, čini se, ipak dolazi na svoje radno mjesto s 1. srpnjem. Iako se u kuloarima pojavila priča da Knok odustaje od dogovora s Varteksom, predsjednik Zlatko Horvat je rekao: "U nedjelju se Knok vratio s godišnjeg odmora, nemam informacija da bi odustao od radnog mjesta u Klubu."

U večernjim satima ponedjeljka Varteks je odigrao i prvi pripremni susret, i to protiv ruskog prvoligaša Moskve na travnjaku nedaleko Heiligenkreuza u Austriji. Rezultat je glasio 1:1, a pogodak za Varaždince je, nakon što su Rusi poveli u prvom poluvremenu, u 83. minuti izjednačio Lesjak.

Na tu je utakmicu Besek poveo većinom mlade igrače, uz svega nekolicinu starijih, kako bi provjerio koliko mogu oni odigrati bez pomoći svojih iskusnijih kolega. Nakon susreta cijeli se varaždinski tabor preselio u Sveti Martin na Muri, gdje će odraditi intenzivne sedmodnevne pripreme.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!