Nogomet

Papadopoulos: "Došao sam u veliki klub"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 30.06.2009.
Papadopoulos: "Došao sam u veliki klub"
Foto: Davor Sajko

Najveće ovoljetno pojačanje Dinama, Dimitrios Papadopoulos, konačno je stavio potpis na ugovor s prvacima Hrvatske i priključio se momčadi Krune Jurčića...

Grk je u Maksimir stigao s impresivnim životopisom, barem po standardima Hrvatske nogometne lige. Učinak u Panathinaikosu i grčkoj reprezentaciji daju puno razloga za optimizam da je Dinamo konačno upecao inozemnog "kapitalca", iako slabija prošla sezona u Lecceu ostavlja upitnike oko forme grčkog napadača.

U posebnoj formi nije bio ni pred novinarima u Plavom salonu, Papadopoulos se očito bolje snalazi s loptom u šesnaestercu nego s engleskim pred mikrofonima. Ipak, uspio je složiti nekoliko izjava, iz udžbenika "prve izjave pri dolasku u novi klub".

Bivša zvijezda Panathinaikosa

Vezane vijesti

Dimitrios Papadopoulos rođen je 1981. u Uzbekistanu, a od 1989. živi u Grčkoj. Nakon dvije godine u Akratitosu i Burnleyju, 2003. odlazi u Panathinaikos gdje je doživio i najljepše trenutke svoje karijere. U velikom grčkom klubu ubilježio je 125 nastupa i zabio 58 golova te je 2004. čak proglašen za najboljeg igrača lige. Iste godine nastupao je i za grčku reprezentaciju na Euru u Portugalu gdje su Grci šokirali svijet i pokorili Europu. Prošlu sezonu proveo je u Lecceu, no upisao je samo jedan pogodak u tek 14 nastupa.

Papadopoulos je u Plavi salon stigao u pratnji sportskog direktora Zorana Mamića i trenera Krunoslava Jurčića, a započeo je s poznatim "sretan sam što sam stigao u klub bogate povijesti, klub koji želi igrati Ligu prvaka."

Novi Dinamov napadač otkrio je kako mu je Dinamo prvi pristupio s ozbiljnom ponudom, pa druge nije niti čekao već se odlučio za dolazak u Zagreb.

O Dinamu zna malo više nego o hrvatskom nogometu: "Gledao sam Dinamo protiv Udinesea u Ligi Uefa, poznajem i neke igrače poput Kovača, Butine, Bišćana. Nisam gledao niti hrvatsku ligu niti posebno utakmice Dinama."

Grk se zahvalio menadžeru i Mariju Boniću koji su mu pomogli oko dolaska u Dinamo, a i Hrvatima koji su igrali u Panathinaikosu te su ga preporučili maksimirskom klubu. Prije dolaska je i s aktualnim kapetanom Igorom Bišćanom razgovarao o Dinamu...

Papadopoulos se brzo složio sa Zoranom Mamićem oko ciljeva kluba: "Jasno mi je što se očekuje u Dinamu, moji ciljevi istovjetni su klupskima - želimo uspjeh u Europi i dvostruku krunu u Hrvatskoj."

Sportski direktor, Zoran Mamić, izrazio je zadovoljstvo obavljenim poslom: "Drago mi je što smo uspjeli naći zajednički jezik i dovesti ga u naše redove. Tražili smo taj profil igrača i vjerujemo da smo napravili dobar posao. Osim igračkog dijela, imamo odlične preporuke od Šarića, Marića, Bišćana, Andrića, Vlaovića i ostalih koji o njegovom karakteru govore vrlo pozitivno."

Kao i sportski direktor, trener Kruno Jurčić smatra kako će Grk biti pojačanje za momčad: "Zadovoljan sam što smo dobili igrača kojeg smo tražili. On nam je bitan zbog igračke kvalitete, golova i pomaka u igračkom dijelu, ali i zbog svojeg profesionalizma kako bi bio uzor velikom broju mladih igrača za koje mislim da će imati što od njega naučiti."

Papadopoulos se, prema Jurčiću, u potpunosti uklapa u strategiju pojačavanja: "Kad smo slagali novu momčad, lijevi bek i ofenzivac su nam bili u planovima. Tražili smo igrača koji koristi prilike kako naše stvorene šanse ne bi propadale jer u Europi svaku šansu treba iskoristiti, a mislim da nam Pap u tome može pomoći."

Sportski direktor je ujedno otkrio kako Dinamo i dalje traži lijevog braniča, ali da to ipak ne spada pod imperativ: "Imamo još vremena, ali i ako nikoga ne dovedemo, imamo igrača u klubu koji to mogu igrati."

Ostanak Mandžukića i dolazak Papadopoulosa - u dva dana dogodile su se dvije velike stvari za Dinamo, a sada je na treneru Jurčiću da od jedne solidne momčadi pokuša stvoriti Dinamo kakav navijači i klub priželjkuju - europski. Pritiska Lige prvaka ipak ne bi smjelo biti, Dinamo još uvijek ima niz slabosti, ali mjesta za nadu svakako ima...

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!