Ostali sportovi

Hrvatice brončane

HINA • utorak, 30.06.2009.
Hrvatice brončane

Ana Šundov i Gordana Dragelić osvojile su brončano odličje na Mediteranskim igrama u Pescari u raffa boćanju svladavši u vrlo uzbudljivoj završnici par iz San Marina Paola Carinato/Anna Maria Ciucci sa 12:11...

Naš muški par u raffa boćanju Petar Kalinić i Zdravko Omrčen po drugi puta je izgubio od Turaka Caner Makara/Sinasi Seleciler te tako ostao bez medalje.

Ana i Gordana sjajno su otvorile svoj susret i vrlo brzo povele sa 7:1. U tom trenutku svi su pomislili kako će biti lako doći do bronce, međutim nije bilo tako. Najprije su uporne protivnice iz San Marina smanjile na 9:5, da bi potom došle u vodstvo od 9:11. Odluka je pala u sljedećoj igri, koju su ipak dobile naše igračice 3:0 za konačnih 12:11 i brončano odličje.

"Nakon početnog visokog vodstva opustile smo se, možda i zbog stvarno velike vrućine. Najvažnije je da ni kod njihova vodstva 11:9 nismo gubile vjeru i upornost, pa možemo slaviti ovu broncu - prvu za raffa boćanje na Mediteranskim igrama", kazala je Gordana Dragelić.

Kalinić i Omrčen su od turskog para u skupini izgubili 12:7, a danas u borbi za broncu 12:5.

"Nismo imali sreće, a ona je potrebna da se pobijedi ovako težak suparnik. Oni su se bolje snašli u ovim neregularnim uvjetima, po velikoj vrućini, a igralo se vani, iako je raffa isključivo dvoranski sport", razočaran je bio Petar Kalinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!