Nogomet

Panathinaikos kupuje i u Liverpoolu

Borna Rupnik • srijeda, 01.07.2009.
Panathinaikos kupuje i u Liverpoolu
Foto: Sandro Donda

Čelnici grčkog Panathinaikosa doveli su u svoj klub i četvrto pojačanje. Zeleni će dres od početka nove sezone nositi argentinski veznjak Sebastian Leto, koji se nije imao prilike nametnuti se Rafaelu Benitezu u Liverpoolu...

22-godišnji Argentinac Sebastian Leto karijeru će nastaviti u Ateni, u grčkom Panathianikosu. Leto će Liverpool napustiti bez ijednog prvenstvenog nastupa jer nije uspio ishoditi radnu dozvolu - boje Redsa branio je samo u prijateljskim i europskim nastupima.

Kako bi održao kontinuitet, prošle je godine posuđen pirejskom Olympiakosu i tako stekao određeno iskustvo u grčkom nogometu te bi se mogao brzo prilagoditi na igru svoje nove momčadi.

Panathinaikos je ovoga ljeta na svoju platnu listu uzeo Djibrila Cissea, Kostasa Katsouranisa i Cedrica Kantea. Te će prinove pokušati razbiti Olympiakosovu dominaciju, koji je u posljednjih 13 godina osvojio 12 titula državnog prvaka.

Leto je karijeru počeo u argentinskom Lanusu, a za momčad iz Pireja upisao je 24 prvenstvena nastupa i postigao jedan gol. Atenski je klub koštao sveukupno šest milijuna eura - polovicu te svote isplatit će Liverpoolu, a polovicu Letu tijekom četverogodišnjeg ugovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!